Home > Brugge moet aanvraagdossier voor de vernieuwde atletiekpiste klaar hebben

Brugge moet aanvraagdossier voor de vernieuwde atletiekpiste klaar hebben

Geschreven op 13 juli 2022 om 08:23 door Mario De Wilde

Vlaams volksvertegenwoordiger Maaike De Vreese en fractievoorzitter van N-VA Brugge Geert Van Tieghem roepen het Brugs stadsbestuur op om het aanvraagdossier klaar te stomen voor de vernieuwing van de Brugse atletiekpiste. Vlaams Minister van Sport Ben Weyts heeft onlangs een subsidielijn aangekondigd om atletiekpistes in Vlaanderen te bouwen of te renoveren. “Dankzij minister Weyts komen er middelen vrij om Vlaamse atletiekpistes te renoveren. Het is daarom enorm belangrijk dat Brugge een deftig en volledig dossier voorbereidt voor de renovatie van de Brugse atletiekpiste. We mogen geen tijd verliezen: de piste moet absoluut klaar zijn om het EK juniores in 2025 te organiseren”, zeggen De Vreese en Van Tieghem.

Onlangs kondigde minister Weyts – ikv het investeringsplan Sportspurt – een nieuwe investeringsgolf van 15 miljoen euro aan die specifiek gericht is op de nieuwbouw en de renovatie van atletiekpistes. Dankzij Sportspurt kunnen geïnteresseerde sportaanbieders in een groepsaankoop stappen door middel van raamovereenkomsten voor sportinfrastructuur. Met de specifieke (sub)oproep voor atletiekpistes voorziet Vlaanderen een financiële bijdrage van 60 % van de investeringskost. De hoge kost van een atletiekpiste is vaak een te hoge drempel voor lokale besturen of atletiekclubs om te investeren. Deze nieuwe groepsaankoop slaat dus twee vliegen in één klap. De investeringskost wordt fundamenteel gedrukt en de nodige kwaliteitsnormen om een atletiekpiste te renoveren of nieuw aan te leggen zijn gegarandeerd. Vanaf 2023 kan er op deze subsidieaanvraag worden ingetekend en dit tot 30 juni 2023.

Volgens het masterplan om de site van Sport Vlaanderen te moderniseren wordt de renovatiekost van het innovatief atletiekgedeelte momenteel geraamd op 5,24 miljoen euro (vernieuwing van de toplaag, de bergingen, het clubhuis en innovatieve toepassingen). De vernieuwing van de toplaag op zich kost 1,6 miljoen euro.

“Sport Vlaanderen, Howest en stad Brugge sloegen in 2019 al de handen in elkaar om de site van Sport Vlaanderen Brugge om te vormen tot een hypermodern sportcomplex. Het is enorm belangrijk dat alle partijen zich tot het uiterste inspannen om het volledige masterplan uit te voeren en Brugge zo op de kaart te zetten als dé sportstad. Er is geen tijd te verliezen, daarom roepen we het Brugse stadsbestuur op om het dossier nu reeds voor te bereiden én onmiddellijk in te dienen bij de start van de aanvraagperiode. We mogen hier absoluut de trein niet missen”, aldus De Vreese en Van Tieghem.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.