Home > Brugge maakt kennis met elektrische cargofietsen

Brugge maakt kennis met elektrische cargofietsen

Geschreven op 12 juli 2022 om 19:26 door Mario De Wilde

Eind april keurde de gemeenteraad van de stad Brugge de subsidie voor zowel de aankoop als voor een langdurig leasecontract van een elektrische cargofiets goed. DOCKR speelt slim in op deze recente beleidsmaatregel en stelt elektrische cargofietsen voor langdurige lease ter beschikking aan Brugse ondernemers die op een emissievrije manier hun klanten in hartje Brugge willen beleveren.

De komende jaren wordt een sterke groei in de vraag naar logistieke bewegingen voorspeld. De stad Brugge wil deze bewegingen groener en efficiënter maken, om zo de leefbaarheid en verkeersveiligheid te blijven garanderen. In die optiek wenst de stad haar ondernemingen te overtuigen een modal shift te maken naar emissievrije alternatieven zoals elektrische cargofietsen. De stad is er immers van overtuigd dat de elektrische cargofiets vanuit klimaatoogpunt het ideale transportmiddel is. Daarnaast is het ook de efficiëntste manier om klanten in de binnenstad te beleveren. Om het beleid kracht bij te zetten, is in dit kader onder andere beslist om een subsidie voor een langdurig leasecontract toe te kennen.

Nina van Spengen, Expansion Manager Belgium: “Steeds meer steden en gemeenten wensen een modal shift te realiseren. Ze leveren daarvoor de nodige inspanningen, niet alleen op vlak van personenvervoer maar ook op vlak van goederenleveringen in de stadscentra. Brugge is de volgende grootstad in België die volop de kaart trekt van stedelijke duurzame logistieke oplossingen zoals last-mile leveringen met elektrische cargofietsen. We zijn opgetogen dat de stad Brugge dezelfde visie deelt als Dockr om emissievrije leveringen in de binnenstad te promoten.”

DOCKR is verheugd actief te kunnen bijdragen aan die verduurzaming van de logistieke en transportsector. Meer nog, DOCKR helpt ook bedrijven te ontzorgen die er actief voor kiezen om hun vloot op een duurzame manier te beheren. Hiervoor biedt DOCKR flexibele all inclusive memberships waarbij het instaat voor reparaties, 24/7 pechhulp en swapgarantie, naast het onderhoud en de verzekering van haar elektrische cargofietsen. Bovendien beschikt DOCKR over een grote voorraad waardoor het snelle leveringen kan garanderen en flexibel kan inspelen op de alsmaar wisselende vraag uit de markt.

DOCKR heeft alle elektrische cargofietsen uit het assortiment in voorraad om de nieuwe afzetmarkt in Brugge en elders het hoofd te bieden. Om die aanhoudende groei in goede banen te leiden, is DOCKR steeds op zoek naar versterking voor het eigen team

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.