Home > Brugge lanceert opnieuw ‘Sport in je Buurt’ en breidt aanbod in centrum uit

Brugge lanceert opnieuw ‘Sport in je Buurt’ en breidt aanbod in centrum uit

Geschreven op 25 oktober 2021 om 10:21 door Mario De Wilde

Na het succes van vorig jaar lanceert de Stad dit najaar een nieuw sportaanbod voor volwassenen in zes buurten en deelgemeenten. ‘Sport in je Buurt’ blijft zich vooral richten op buurten waar het sportaanbod beperkt is. Concreet worden in Zeebrugge, Lissewege, Dudzele, centrum Brugge, Koolkerke en Sint-Jozef opnieuw wekelijks verschillende sport- of bewegingsvormen aangeboden. Dat betekent voor de inwoners meteen geen tijd meer verliezen met verre verplaatsingen te maken. Hét grote voordeel van deze sportlessen is evenwel dat er zowel overdag als ’s avonds een aanbod is. Het maakt dus niet uit of iemand ’s ochtends, overdag of ’s avonds werkt, er is altijd wel een uurtje die in de agenda past.

Nieuw is dat voor de Brugse binnenstad voor het eerst wordt samengewerkt met drie partijen: Mintus-buurtcentrum ’t Reitje, Atheneum Brugge en Middenschool Brugge-Centrum. Zo kan er nog beter een gezamenlijk sportaanbod gepromoot worden. “Na de recente buurtscan wilden we ons buurtcentrum breder openstellen voor de Brugse bevolking”, vertelt Nancy David, centrumverantwoordelijke van ’t Reitje. “Niet alleen senioren zijn hier welkom, voortaan worden buurtbewoners van alle leeftijden bij de werking betrokken.”

Ook Atheneum Brugge en campusgenoot MS Brugge Centrum zijn opgetogen met de komst van ‘Sport in je buurt’. “We wilden onze sportinfrastructuur al langer beschikbaar maken voor de buurt en hen betrekken in de schoolwerking”, aldus Veerle Schelstraete, directeur van het Atheneum Brugge. “Er kan voortaan in overleg gebruik gemaakt worden van onze sportzalen en de buitensportzone. Dankzij ’t Reitje kunnen we ook yoga- en aerobicslessen aanbieden.” Logistiek biedt ‘Sport in je buurt’ dus heel wat voordelen. Rob Jonckheere, directeur MS Brugge-Centrum: “Het is een groot voordeel dat wij voor sportactiviteiten kunnen aankloppen bij het buurtcentrum en zij bij ons. Op termijn willen we dit verhaal duurzaam verankeren en ook logistiek een boost geven.”

Mintus, Atheneum Brugge en Middenschool Brugge-centrum zijn vastberaden om van ‘Sport in je Buurt’ een succesverhaal te maken. “We willen de buurt letterlijk binnenhalen, in wederzijds engagement”, benadrukt Mintus-voorzitter Pablo Annys. “Leerlingen kunnen via deze weg in dialoog gaan met het publiek van ons buurtcentrum. Ze leren delen, respectvol samenwerken en verantwoordelijkheid nemen voor materiaal.” “De nabijheid, herkenbaarheid en het comfort van ‘Sport in je buurt’ gaan hand in hand. We hopen dat we dit verhaal ook in de vakantieperiodes, verder kunnen uitrollen.”

Schepen van Sport Franky Demon is blij dat er een vervolg komt op ‘Sport in je Buurt’ en dat er een samenwerking op poten gezet wordt met drie nieuwe partijen. “De samenwerking versterkt de cohesie in de buurt en brengt generaties samen. Dat is een win-winsituatie”, meent Demon.

Het Sport in je Buurt’-seizoen loopt tot 17 juni 2022. De lessen gaan niet door tijdens de schoolvakanties en op feestdagen. Uiteraard kunnen de data aangepast worden op basis van de federale maatregelen ter preventie van het coronavirus.

Een sportles kan gevolgd worden aan de democratische prijs van 4 euro per les. Het ‘Sport in je Buurt’-aanbod zal eveneens betaald kunnen worden met Sport-AXI-bonnen. Zo kunnen personen met een verhoogde tegemoetkoming of met een participatiekaart van het OCMW zonder zorgen komen sporten.
Leerlingen van de beide scholen kunnen aan een voordeeltarief of gratis sporten.

Inschrijven kan enkel online en op die manier kan er ook een tienbeurtenkaart aangekocht worden die gelden voor alle lessen in het aanbod. Inschrijven voor een les is verplicht en kan tot 1 minuut voor de les via www.sportinjebuurt.be, tenzij de les volzet is. Een inschrijving annuleren kan tot 24u op voorhand. De beurten zijn geldig voor één seizoen, tot midden juni. Er wordt ook gevraagd een eigen matje mee te brengen.

Meer info en het volledige aanbod van de sportlessen in Zeebrugge, Lissewege, Dudzele, centrum Brugge, Koolkerke en Sint-Jozef is terug te vinden op www.brugge.be/sportinjebuurt

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.