Home > Brugge lanceert ‘Buurtsport on Tour’ op diverse buurtpleintjes

Brugge lanceert ‘Buurtsport on Tour’ op diverse buurtpleintjes

Geschreven op 17 september 2020 om 11:59 door Mario De Wilde

Elk jaar pakt het stadsbestuur van Brugge uit met ‘Buurtsport’. Maar daar komt nu een alternatieve versie van. Schepen van Sport Franky Demon: “Toen we in januari van dit jaar samenkwamen om het tienjarig bestaan van Buurtsport Brugge te vieren, had immers niemand van ons kunnen denken dat het coronavirus zo lelijk zou huishouden. Maar de sportdienst van Brugge zou de sportdienst van Brugge niet zijn als we ons daardoor lieten tegenhouden. En dus pakken we in samenwerking met alle trouwe partners opnieuw uit met Buurtsport. ‘Buurtsport on tour’ om precies te zijn. Als de jongeren niet naar de sport kunnen komen, brengen wij de sport naar de jongeren. En nog niet weinig ook. Op verschillende momenten in de week komen de enthousiaste buurtsportanimatoren naar buurtpleintjes in Zeebrugge, Sint-Kruis, Sint-Andries, sint Jozef en Sint-Pieters om kinderen, jongeren en volwassenen te laten sporten.”

“Tijdens het schooljaar kan je ons elke maandagavond terugvinden in Sint-Jozef. Vrijdagavond houden we het WUK kot open aan het marktplein te Zeebrugge. De Start-to-runs voor zestienplussers komen er ook nog bij. Tijdens de schoolvakanties toeren we met onze buurtsportcaravan Brugge rond en blijven we een week in de verschillende wijken van Brugge. En dan is er ook nog de woensdagmiddag, de reden waarom we hier zijn. Dan trekt het team van buurtsport naar Male Hoek, Gentele en dus ook naar Zeebrugge met bakken spelmateriaal. En dankzij de projectsubsidie ‘buurtavontuur’ wordt deze editie nog zotter, want nu pakken we dus uit met de mobiele rots.”

“Het hoe en wat doet er eigenlijk niet zoveel toe, zolang we de jongeren met deze laagdrempelige activiteiten maar kunnen blijven motiveren om te bewegen en te sporten. Mens sana in Corpore sano is in deze bizarre tijden meer dan ooit van toepassing. In het verleden is trouwens al gebleken hoe waardevol dit project kan zijn, zeker als je ziet hoeveel jongeren en kinderen er bereikt worden. De investering meer dan waard, want naast het sporten op zich heeft Buurtsport ook en vooral als doel om jongeren te verbinden en te integreren. Kortom om omhoog te klimmen in onze maatschappij. Dat is een meerwaarde waar we rotsvast – geen mobiele rots – in blijven geloven en ook zullen blijven op inzetten.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.