Home > Brugge drie dagen sterk aanwezig op Incentive Travel, Meetings & Events IMEX in Frankfurt

Brugge drie dagen sterk aanwezig op Incentive Travel, Meetings & Events IMEX in Frankfurt

Geschreven op 15 mei 2024 om 08:00 door Mario De Wilde

Van gisteren dinsdag 14 tot donderdag 16 mei vindt IMEX in Frankfurt plaats. IMEX staat voor ‘Worldwide exhibition for Incentive Travel, Meetings & Events’. Meeting- en congresbestemmingen en aanbieders die actief zijn in dit segment leggen er contacten en doen er zaken met internationale ‘hosted buyers’. Ook Brugge is er met een sterke delegatie vertegenwoordigd. Voor deze editie schreven niet minder dan 3.883 agencies, associaties en bedrijven uit 94 landen in. Dit maakt IMEX één van de belangrijkste marktplaatsen ter wereld in haar soort, maar ook een plek voor netwerking en kennisdeling omtrent de nieuwste trends in het zakelijke segment.

 

Voor de tweede keer presenteert het Visit Bruges Convention Bureau zich met een eigen stand op IMEX. Vijf lokale partners gingen in op de uitnodiging van het congresbureau om samen de sterke troeven van de stad uit te spelen: BMCC, Radisson Blu, Ibis Styles, Historium en Bruges Beer Experience.

Schepen van Toerisme Mieke Hoste: “Het aantrekken van residentiële congressen, meetings en incentives is één van de speerpunten in ons toerismebeleid. Dergelijke activiteiten vinden plaats in de kalmere midweek, vaak verlengen deelnemers hun verblijf en de besteding ligt ook hoger dan in het vrijetijdssegment. Met goed uitgeruste congrescentra, geschikte verblijfsaccommodatie en unieke locaties heeft Brugge meerdere ijzers in het vuur om dit potentieel aan te spreken. Door hier op IMEX onze krachten te bundelen kunnen we zaken verwezenlijken die we vanuit de eigen organisaties nooit met dezelfde impact kunnen bewerkstelligen. Een samenwerking die loont, want alle partners hebben een goed gevuld afsprakenboekje.”

Over Visit Bruges Convention Bureau

Visit Bruges Convention Bureau is het officiële congresbureau van de Stad. Het congresbureau voert een actieve bidwerking en leadopvolging van internationale associaties, organisaties en bedrijven in het bijzonder in die economische domeinen waar de stad sterk in staat: gezondheidszorg, haven, ICT en mechatronica, toerisme en cultuur. Mede dankzij de bemiddeling en support vanuit het congresbureau zijn er voor 2024, 2025 en 2026 al 73 events (waaronder 37 grote congressen) bevestigd, goed voor meer dan 17.000 deelnemers. Op dit moment is Brugge in de running voor nog eens 54 andere events (waaronder 11 congressen), goed voor meer dan 10.000 deelnemers.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.