Home > Brugge doet oproep naar haar scholen om speelplaatsen voluit te vergroenen

Brugge doet oproep naar haar scholen om speelplaatsen voluit te vergroenen

Geschreven op 19 maart 2024 om 07:11 door Mario De Wilde

Eind 2020 lanceerde de Jeugddienst van Stad Brugge de projectsubsidie ‘Vergroen je Speelplaats’ om meer groene en avontuurlijk ruimte te geven aan kinderen en jongeren. En met succes! Al vijftien scholen kregen de middelen en de begeleiding om hun speelplaats te vergroenen*. Ook dit jaar wil de Stad een nieuwe oproep doen aan de scholen.

Schepen van Jeugd Mathijs Goderis: “Het doel is om scholen te helpen en te inspireren om samen te bouwen aan een groene speelplaats. Een groene speelruimte heeft een positieve impact op het welzijn van kinderen en jongeren. Het is bewezen dat drie minuten in een groene ruimte helpt om stressniveaus te verlagen en je een positief gevoel geeft. Uiteraard hoop ik dat we dit lijstje ieder jaar langer kunnen maken en dat op termijn elk kind in Brugge kan spelen op een groene speelplaats.”

Financiële en inhoudelijke ondersteuning
“Via een laagdrempelig subsidie van 15.000 euro willen we Brugse scholen aanmoedigen om in hun school een groene speelruimte te voorzien. Hiervoor worden elk jaar vijf scholen geselecteerd. Het Regionaal Landschap Houtland & Polders begeleidt de scholen inhoudelijk aan de hand van een participatietraject met de leerlingen. Dat de leerlingen inspraak krijgen in hun schoolomgeving vind ik als schepen van Jeugd heel belangrijk. Als Stad investeren we dan ook 102.000 euro om dit mogelijk te maken”, aldus schepen Mathijs Goderis.

De nieuwe inschrijvingsronde is van start gegaan en scholen kunnen zich nog inschrijven tot 15 april 2024. Meer info op https://www.brugge.be/subsidie-vergroen-je-schoolspeelplaats

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.