Home > Brugge-De Panne wordt Minerva Classic

Brugge-De Panne wordt Minerva Classic

Geschreven op 16 februari 2022 om 18:20 door Geert Demuynck

Met twee nieuwe titelpartners en daaraan gelinkt twee nieuwe namen spreken we voortaan van de Minerva Classic Brugge – De Panne (woensdag 23/03) en de Exterioo women’s Classic Brugge – De Panne (donderdag 24/03). De twee UCI WorldTour-wedstrijden luiden de tien dagen in waarop alle Vlaamse klassiekers samengepakt zitten en alle koersogen op Vlaanderen zijn gericht.

De voorbije edities kregen de koersen tussen Brugge en De Panne al een nieuw gezicht. In het vernieuwde parcours is een hoofdrol weggelegd voor De Moeren met Yves Lampaert (2020) en Sam Bennett (2021) als schitterende winnaars. Fietsenconstructeur Minerva zet voortaan zijn schouders onder de UCI WorldTour-wedstrijd voor mannen die vanaf nu als de Minerva Classic Brugge – De Panne door het leven gaat. Op woensdag 23 maart worden de toppers voor het klassieke werk aan de start in Brugge verwacht.

Daags nadien rijden de vrouwen een gelijkaardig parcours tussen Brugge en De Panne. Die wedstrijd krijgt nu een volledig eigen identiteit, met een nieuwe naam en een nieuwe titelpartner: Exterioo Tuinmeubelen. De Exterioo women’s Classic Brugge – De Panne mag zich als UCI World Tour-wedstrijd op donderdag 24 maart aan alle belangrijke ploegen en rensters verwachten.

“Met onze naam aan deze traditiekoers te verbinden wil Minerva Cycling, als grote speler in de verkoop van elektrische fietsen, zich nog sterker profileren in het wielrennen”, zegt CEO Filip Carpentier. “We zijn sinds dit jaar de trotse eigenaar van een UCI Continentaal wielerteam. We vonden het als volgende stap gepast om onze jarenlange samenwerking met Brugge-De Panne uit te breiden en titelpartner te worden. Er komt niet elke dag een World Tour-wedstrijd voorbij je deur.”

Thomas Vaarten, marketing director Exterioo Tuinmeubelen: “Naast onze bestaande Exterioo Cycling Cup, willen we door dit titelpartnership het wegwielrennen voor vrouwen extra ondersteunen en in de spotlights zetten. In het vrouwenwielrennen zijn er de laatste jaren grote stappen gezet op het vlak van koersdynamiek, professionaliteit én populariteit bij de wielerfans. We zijn dan ook zeer trots dat we met Exterioo Tuinmeubelen deze prachtige UCI World Tour-wedstrijd extra visibiliteit kunnen geven. En nu hopen op een Belgische winnares of mogen we niet trots zijn op onze Belgische roots?”

Bruno Dequeecker, voorzitter van de vzw Koninklijke Veloclub Panne Sportief: “De inbreng van zowel Minerva als Exterioo Tuinmeubelen is van levensbelang voor deze historische koers. We kozen eerder al voor een duidelijke smoel voor de twee wedstrijden met een parcours waar we de elementen laten spelen. Nu ze elk hun eigen identiteit krijgen, kunnen we ze allebei, zowel de Minerva Classic Brugge – De Panne als de Exterioo women’s Classic Brugge – De Panne nog steviger in de poldergrond verankeren. Met de blijvende steun van de stad Brugge – die zopas besliste om haar engagement te verlengen tot en met 2026 – en van aankomstplaats De Panne zitten we nog jaren goed om de hoogdagen van de koers in Vlaanderen te mogen aftrappen.”

 

www.minervaclassic.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.