Home > Brugge bedankt kinderbegeleiders ‘beestig’ met complimenten en postkaart

Brugge bedankt kinderbegeleiders ‘beestig’ met complimenten en postkaart

Geschreven op 14 oktober 2020 om 10:24 door Mario De Wilde

In Vlaanderen is het nog tot en met 18 oktober “Week van de Kinderbegeleider”. Kinderbegeleiders in de voorschoolse en buitenschoolse opvang worden overal in de bloemetjes gezet met de slogan ‘Beestig bedankt!’. Brugge lanceert een bijbehorende postkaart die in alle opvanginitiatieven verdeeld wordt.

Jaarlijks vindt in Vlaanderen de “Week van de Buitenschoolse Opvang” én de “Dag van de Kinderbegeleider” plaats. Omwille van het coronavirus zijn beide initiatieven gebundeld. Zo willen koepelorganisaties de medewerkers bedanken omdat ze jonge gezinnen met brede zorg ondersteunen en ouders ademruimte bieden wanneer ze zelf niet voor de kroost zorgen.

De slogan ‘Beestig bedankt’ is een ludieke én thematische knipoog. 2020 werd in de lente compleet overhoop gehaald door een onzichtbaar ‘beestje’, dat ook op jonge gezinnen een grote impact had. De kinderopvang kwam fors onder druk te staan, maar zelfs in die periode toonden alle kinderbegeleiders een ongezien engagement in hun job. Brugge bedankt de kinderbegeleiders voor die inspanning met een kleurrijke ‘Beestig bedankt’-postkaart. Die wordt in alle voorzieningen uitgedeeld.

Pablo Annys, schepen van Sociale zaken: “De inzet van deze mensen is van onschatbare waarde. Zeker tijdens de crisis hebben ze bergen verzet. Kinderen groeien en bloeien immers door complimenten. Het zijn de kinderbegeleiders die ze dagelijks uitdelen, en zo de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van de allerjongsten stimuleren. Tijdens de ‘Week van de Kinderbegeleider’ geven wij op onze beurt complimenten aan de begeleiders. In onze stad zijn ze met ruim 450, en ze zijn onmisbaar. We roepen iedereen op om deze mensen tot 18 oktober extra in de bloemetjes te zetten.”

Grootouders, ouders en kinderen kunnen kinderbegeleiders verrassen door een “complimentenkaartje” te overhandigen of een woord van dank te uiten. Dat kan ook via de sociale media, met de speciale hashtag #weekvandekinderbegeleider. Voor de actie “Week van de Kinderbegeleider” slaan overigens heel wat organisaties de handen in elkaar. De slogan “Beestig bedankt” is een gezamenlijk initiatief van SOM, VGC, I-Mens, VCOK, Limburgs Steunpunt Kinderopvang, 3Wplus, Federatie Kinderopvang, Vlaams Welzijnsverbond, Felies, Mentes, Agentschap Opgroeien, Ferm Kinderopvang, VVSG en Het Vlaams Platform Buitenschoolse Kinderopvang. Ook in Brugge geeft de campagne deze week extra kleur aan de opvanginitiatieven. Bovendien worden er in Brugge in het kader van het lokaal sociaal beleid ook nieuwe ondersteuningsmaatregelen voor de sector voorzien.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.