Home > Brouwerij Rodenbach levert met opening Het Foederhuis in Roeselare echte bier- en smaakbeleving

Brouwerij Rodenbach levert met opening Het Foederhuis in Roeselare echte bier- en smaakbeleving

Geschreven op 23 april 2024 om 07:07 door Mario De Wilde

Met Het Foederhuis tilt Brouwerij Rodenbach in Roeselare bierbeleving naar een hoger niveau, het tussen de eikenhouten foeders proeven van het rijk gamma Rodenbach-bieren en streekeigen specialiteiten staat er centraal. De opening van Het Foederhuis maakt deel uit van een groter plan dat later dit jaar volledig zal worden opgeleverd. Het parcours inclusief interactieve beleving en shop krijgt een volledige make over en zal in oktober worden ingehuldigd. De brouwerij ziet het aanbieden van bierbeleving als een van de speerpunten in haar marketingbeleid.

Bier- en smaakbeleving

De kelders met 294 eikenhouten foeders maken de brouwerij op wereldniveau uniek. Hier voltrekt zich een maanden- en jarenlang rijpingsproces dat leidt tot de fruitige Rodenbach Classic, de meer complexe Rodenbach Grand Cru, de limited editions Rodenbach Vintage en Rodenbach Evolved, evenals de fruitbieren Fruitage by Rodenbach en Rodenbach Alexander.
“Voorheen was de brouwerij enkel na reservatie te bezoeken, dat wordt nu anders, bierliefhebbers krijgen nu de kans om in deze uitzonderlijke setting van hun favoriete Vlaams Roodbruin bier te komen genieten. Alle Rodenbach bieren zullen vers van het vat worden geserveerd, zelfs de Rodenbach Alexander die elders enkel op fles verkrijgbaar is. Ook de mooie klassieker ‘Picon Grand Cru’ krijgt een prominente rol. De drankenkaart is verder voorzien van softdrinks en warme dranken.” aldus Didi Decaesteker, Brand Ambassadeur Rodenbach.

Beer & Food Pairing mag niet ontbreken in Het Foederhuis. De chef presenteert naast een weeklunch, huisbereide seizoensgebonden gerechten en klassiekers zoals garnalenkrokketten en stoofvlees gegaard in Rodenbach Grand Cru. Verse Noordzeegarnalen, koude en warme tapas en huisgemaakte (bier)charcuterie zijn dan weer een excellente begeleiding van een proeverij.

Genieten ‘Al fresco’?

Internationaal biergoeroe Jackson noemde Rodenbach ‘the most refreshing beer in the world’, dat kan de bezoeker ervaren op het zonneterras met zicht op de historische en geklasseerde oude brouwzaal en iconische moutast.

Roeselare Rodenbachstad !

“Stad Roeselare is trots op zijn bijnaam ‘Rodenbachstad. Met de opening van Het Foederhuis kunnen we Rodenbach als een van de grootste troeven van onze stad nu nog beter uitspelen”, zegt Burgemeester Kris Declercq. “Waar kan een frisse Rodenbach beter gedegusteerd worden dan in de Brouwerij zelf, in de schaduw van de iconisch foeders? We zijn ervan overtuigd dat zowel inwoners als bezoekers (een groep die de laatste jaren steeds groeit) vlot de weg zullen vinden naar Het Foederhuis.”
De combinatie van bierbeleving met een kwalitatief culinair aanbod past perfect binnen de toeristische ambities van de Stad, onder de vlag “Gebeten door Roeselare”. “Bij de vernieuwing van het wandel- en fietsaanbod werd ook rekening gehouden met de komst van Het Foederhuis als stopplaats voor heel wat van de routes die de Stad aanbiedt”, vult schepen van Toerisme Matthijs Samyn aan.

Vanaf nu ook individuele bezoeken mogelijk

Er staat iedere dag – buiten maan- en dinsdag – om 14u stipt een begeleide rondleiding gepland. Hiervoor dient men niet vooraf te reserveren.
Groepsbezoeken vanaf 15 personen – met of zonder lunch- of dinerformule – kunnen gereserveerd worden via het reservatieplatform www.rodenbach.be

Het Foederhuis, facts & figures:

Algemene info en menukaart: Het Foederhuis (rodenbach.be)
Het Foederhuis is open van woensdag tot en met zondag van 11u tot 19u
Sluitingsdagen zijn maan- en dinsdag, op deze dagen gaan gereserveerde groepsbezoeken gewoon door
Voor een bezoek aan Het Foederhuis is reserveren niet noodzakelijk. Groepsreservaties kunnen via hetfoederhuis@rodenbach.be of 051/27.28.18
Er staat iedere dag (buiten maan- en dinsdag) om 14u stipt een begeleide rondleiding gepland. Hiervoor dient men niet vooraf te reserveren.
Groepsbezoeken vanaf 15 personen – met of zonder lunch- of dinerformule – kunnen gereserveerd worden via het reservatieplatform www.rodenbach.be
De publieksingang voor voetgangers en fietsers bevindt zich aan de Spanjestraat 133 te Roeselare. Parkeren op het Rodenbach-terrein kan via de OLV-Markt
Het Foederhuis aanvaardt elektronische en cash betalingen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.