Home > Briljanten huwelijksjubileum (65 jaar gehuwd) voor Valère Monbaliu en Noëlla Hillegeer uit Knokke

Briljanten huwelijksjubileum (65 jaar gehuwd) voor Valère Monbaliu en Noëlla Hillegeer uit Knokke

Geschreven op 13 juli 2022 om 09:49 door Mario De Wilde

Volgende week 18 juli 2022 zijn Valère Monbaliu en Noëlla Hillegeer 65 jaar getrouwd. Een briljanten huwelijksverjaardag, proficiat! En dat vierden ze afgelopen weekend al uitgebreid in d’ Oude Schuur in Sint-Anna Ter Muiden in aanwezigheid van schepenen Kathleen van der Hooft en Anne Vervarcke-Pattyn.

Valère en Noëlla leerden elkaar kennen in de kermistent van Hoeke. Na hun huwelijk trokken ze in bij de ouders en grootmoeder van Noëlla die een boerderij hadden. Terwijl Valère en Noëlla werkten op het veld, zorgde de familie van Noëlla dan voor de kinderen. Het echtpaar heeft namelijk 2 zonen, Luc en Koen, en intussen ook 1 kleinzoon, Matthias.

De landbouwsector kregen zowel Valère als Noëlla met de papfles mee. Valère’s vader was namelijk landbouwer en na het lager onderwijs hielp Valère al meteen mee op het landbouwbedrijf. Later vervulde hij ook gedurende 18 maanden zijn legerdienst bij de verkenners, eerst in Leopoldsburg en daarna in het Duitse Euskirchen.

Ook Noëlla hielp na haar schoolperiode in Westkapelle mee op het landbouwbedrijf. Valère en Noëlla kunnen uren vertellen over hun dieren en hebben een warm hart. Zo werden biggetjes met weinig overlevingskansen in huis genomen en in een dekentje gevoed aan de kachel. Het paar zorgde ook samen voor hun ouders, die thuis overleden zijn, omringd door liefde.

Haar betrokkenheid siert Noëlla ook in haar vrije tijd. Zo was ze 14 jaar actief als vrijwilligster in De Noordhinder. Zoon Luc Monbaliu was overigens ook werkzaam als verantwoordelijke boekhouding en informatica voor De Noordhinder en O.L.V. Van Troost. Ook zijn partner, Marleen Delanghe, werkte 35 jaar als zorgkundige in De Noordhinder. Een betrokken familie!

Hun andere zoon, Koen werkt bij Proximus in Brussel. Hij is getrouwd met Michèle, die diensthoofd risicobeheersing bij Provikmo is. De voorliefde voor de landbouw is Valère zelfs op zijn pensioen nog niet verleerd. Hij blijft namelijk actief met tuinieren en knutselkarweitjes. De orchidee die schepenen van der Hooft en Vervarcke-Pattyn schonken namens het gemeentebestuur werd dan ook enthousiast onthaald. Proficiat!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.