Home > Brick by Brick uit Knokke-Heist stapte 50 km voor het goede doel

Brick by Brick uit Knokke-Heist stapte 50 km voor het goede doel

Geschreven op 1 september 2020 om 16:09 door Mario De Wilde

Omdat de Belgian Coast Walk dit jaar niet kon doorgaan en omdat de trainingen niet voor niets geweest te laten zijn, beslisten Elke De Bree, Johan Landuyt, Ronny Wenmaekers, Annick Pintelon en Rik De Bree van vzw Brick by Brick om op dinsdag 25 augustus hun eigen, ingekorte versie van de Coast Walk te stappen. Ingekort, en dat had ook te maken met de verplichting om op de zeedijk over de volledige kustlijn een mondmasker te dragen. Op die manier probeerden ze geld op te halen voor de vzw Bick by Brick en zo wordt ook het project “Toontjeshuis Moerkerke” gesteund.

Coronaproof, gewapend met een mondmasker en rekening houdend met de social distancing, vertrokken de vijf ’s morgens rond 8.30 uur in De Panne. Via een aantal wandelknoppunten trokken ze kronkelend door villawijken, duinengebieden, over de Hoge Blekker richting Nieuwpoort waar Judith Vanosmael en Hanne De Bree voor een rustplaats en een maaltijd hadden gezorgd. De veerpont van Nieuwpoort bracht hen naar Lombardsijde waar ze rond het militair domein wandelden. Tussen Lombardsijde en Westende Bad werd gekozen voor een stukje strandwandeling. Daar ongeveer kregen ze ook het gezelschap van Elke Vancouillie en van Nick Pereman die, als steun, een eindje (toch zo’n 20 kilometer) kwamen meewandelen.

Brickbybrickcoastwalk
Na een koffiepauze in Middelkerke kozen ze voor het duinenpad aan Raversijde, om in Mariakerke weer op de Zeedijk terecht te komen. Van daar ging het richting Oostende, langs de Wellingtonrenbaan, de koninklijke gaanderijen, het Kursaal en het Klein Strand naar de overzet van de Visserskaai naar de Oude Vismijn. Ondertussen was de wind flink komen opzetten en met een sterke rugwind en zicht op de vele surfers en kiters werden de laatste kilometers langs de zeedijk van Bredene afgelegd. Zo’n 12 uur en 50 kilometer verder konden ze terugkijken op een geslaagde dag. De opbrengst van deze actie staat nog niet vast, omdat stortingen nog steeds mogelijk zijn. Dat kan via https://www.gofundme.com/f/brick-by-brick-coast-walk. Alle steun is welkom!

Brick by Brick is een vzw die ondertussen 4 jaar oud is. De vereniging kwam tot stand toen familie en vrienden van de kleine Briek Torresan iets terug wilden doen voor de instanties die hem vooruit hielpen. Briek werd geboren met een chromosomale afwijking, waardoor hij een mentale en fysieke beperking heeft. Vier jaar later wil Brick By Brick graag ‘Toontjeshuizen Moerkerke’ steunen, een woonproject voor kinderen met een beperking, waar Briek later zelf waarschijnlijk zijn intrek zal nemen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.