Home > Brandweerman Boudewijn (60) van Brandweer Westhoek krijgt passend afscheid van collega’s

Brandweerman Boudewijn (60) van Brandweer Westhoek krijgt passend afscheid van collega’s

Geschreven op 18 april 2024 om 07:25 door Mario De Wilde

Dinsdagavond kwam er bij Brandweer Westhoek – post Ieper een oproep binnen voor milieuvervuiling op het kanaal langs de Sasstraat te Boezinge. Brandweerkorporaal Boudewijn Degroote en luitenant Filip Deramoudt begaven zich naar de plaats waar de milieuvervuiling zou opgemerkt zijn, maar eenmaal ter plaatse werd er geen milieuvervuiling vastgesteld. Boudewijn kreeg te horen dat de vervuiling zou afgedreven zijn richting Merkem, waarna ze onverrichter zake konden terugkeren naar de kazerne. Wat Boudewijn niet verwacht had, was dat dit opgezet spel was van de collega’s die hem bij terugkeer stonden op te wachten met een erehaag en meerdere interventiewagens, waarna Boudewijn nog een fotocollage uit zijn brandweercarrière in ontvangst mocht nemen en tenslotte kreeg hij natuurlijk ook de traditionele douche.

Ook de familie van Boudewijn was aanwezig in de brandweerkazerne toen hij van zijn oproep terugkwam. Boudewijn was 41 jaar brandweervrijwilliger en werd bevorderd tot korporaal. “Hij stond voor iedereen klaar, je kon er alles aan vragen”, aldus collega Luc Laseure.
De brandweerman heeft een mensenleven kunnen redden. “Ik heb ooit iemand uit het water gehaald. Hij werd gereanimeerd en herstelde. Intussen heb ik de man ontmoet. Dat moment in mijn carrière maakt mij het meeste trots.”

Boudewijn werkt bij de technische dienst van Ieper en gaat ook daar met pensioen tegen 1 mei. “Het is tijd om plaats te maken voor de jongere mensen. Ik heb intussen een en ander meegemaakt: een openhartoperatie in 2005 en een hersenbloeding in 2017. Op 19 februari werd ik 60 jaar, dat is een mooie leeftijd om in schoonheid te stoppen. Ik wil iedereen bedanken voor het eerbetoon. Het pakt mij enorm.” Zelfs de jongste telg in de familie was erbij: kleindochtertje Manon, pas vier maanden oud. “Opa zal nu meer tijd hebben om voor haar te zorgen.” Foto: T.P.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.