Home > Brandweer Westhoek, post Wervik en post Geluwe reikten brevetten en getuigschriften uit

Brandweer Westhoek, post Wervik en post Geluwe reikten brevetten en getuigschriften uit

Geschreven op 21 januari 2024 om 08:16 door Mario De Wilde

Brandweer Westhoek – post Wervik en Brandweer Westhoek – post Geluwe reiken brevetten en getuigschriften uit op nieuwjaarsreceptie
Voor het eerst in de geschiedenis was er een gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de brandweerposten Wervik en Geluwe. “Dit betekent dat we door dezelfde bril kijken en dezelfde doelstellingen hebben. Het is een bijzonder moment, op een unieke locatie, met een bijzondere groep mensen”, weet Johan Bonnier, postoverste post Wervik en Geluwe. “We zijn hier in de Wervikstraat en even verder ter hoogte van de rotonde is er de Wervikstraat, en we hopen ooit de nieuwjaarsreceptie te kunnen houden op die unieke plaats, de plaats waar een nieuw brandweerkazerne zou moeten komen”, besloot Bonnier.

Burgemeester Youro Casier (Vooruit) kon alvast de postoverste en de brandweermannen en -vrouwen mededelen dat het schepencollege van Wervik op maandag 15 januari 2024 heeft beslist om de voorbereidende werken op te starten voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne met loods voor de technische dienst. “De huidige kazernes zijn dringend toe aan vervanging. De bouw zou voor de volgende legislatuur zijn. We hopen dat dit een hefboom is naar andere gemeenten die een nieuwe brandweerkazerne moeten bouwen, dat zij ons voorbeeld volgen door de touwtjes in eigen handen te nemen”, aldus burgemeester Casier.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.