Home > Brandweer Wervik-Geluwe zoekt dringend 10-tal nieuwe brandweervrijwilligers

Brandweer Wervik-Geluwe zoekt dringend 10-tal nieuwe brandweervrijwilligers

Geschreven op 21 maart 2024 om 08:48 door Mario De Wilde

De voorbije twee jaar vervoegden een 10-tal nieuwe (jonge) brandweervrijwilligers de Posten Wervik – Geluwe. Ook nu zoekt men een 10-tal nieuwe krachten om het brandweerteam te versterken. Als brandweervrijwilliger zetten ze zich in om anderen te helpen. Met z’n allen. Vrijwilliger zijn bij Brandweer Westhoek, dat is terechtkomen in een hecht team. Waar ze voor elkaar door het vuur gaan. Letterlijk. Bij Brandweer Westhoek kom je terecht in een hecht team waar iedereen altijd voor je klaarstaat. Waar je altijd terecht kan. Waar je er nooit alleen voor staat. Stuk voor stuk mensen die anderen willen helpen én elkaar. En daarom voelt het als familie.
Waardevolle tijdsbesteding
Vrijwilliger bij Brandweer Westhoek dat ben je niet enkel op interventie of na de kantooruren, maar altijd. Samen met je compagnons sta je elk uur van de dag klaar om anderen te helpen. Zo draag je je steentje bij aan de samenleving. En daar mag je trots op zijn.
Altijd een uitdaging
Grote of kleine interventies, wij staan er steevast als ploeg. Samen zoeken we creatief naar oplossingen. Het doel? De schade zoveel mogelijk beperken. Geen gemakkelijke opdracht, maar met onze technische kennis en ieders specialiteiten vinden we telkens het antwoord.
Ben je woonachtig in Wervik of Geluwe en heb je reeds een Federaal Geschiktheidsattest (FGA), dan kan je nog tot 31 maart inschrijven via https://brandweerwesthoek.be/brandweer…/solliciteer/
Indien je nog niet in het bezit bent van een Federaal Geschiktheidsattest (FGA), kan je dit nog tot 30 september behalen en inschrijven via https://brandweerwesthoek.be/brandweer…/solliciteer/
De opleidingen gaan door in het Provinciaal Opleidingscentrum voor Veiligheidsdiensten (WOBRA) en bestaan uit 11 modules (264 lesuren). Na de opleidingen kan men starten als stagiair gedurende 3 maanden (vroeger 1 jaar).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.