Home > Bossuyt Vastgoed kiest na 30 jaar voor project in eigen Brugge

Bossuyt Vastgoed kiest na 30 jaar voor project in eigen Brugge

Geschreven op 7 januari 2019 om 21:14 door Mario De Wilde

In het centrum van Sint-Andries worden tegen 2021 drie meergezinswoningen gerealiseerd, goed voor 24 wooneenheden en 4 handelspanden. Residentie Tina is het eerste bouwproject in eigen stad van Bernard Bossuyt die verklaart: ‘Na 30 jaar ervaring met bouwprojecten in De Haan, volgen mijn activiteiten het persoonlijk pad dat ik vele jaren geleden insloeg: ik verhuisde toen naar Brugge. Ik vind het fantastisch nu ook hier te kunnen bouwen. Maar het betekent niet dat ik niet meer professioneel actief zal zijn in De Haan, integendeel, ook daar willen we kwaliteitsvolle projecten blijven opleveren.’ Bernard Bossuyt is een geboren en getogen kind van de zee. Als verwoed zeiler – maar vooral als actief bouwpromotor- vertoeft hij quasi dagelijks in De Haan waar hij al een 25-tal bouwprojecten realiseerde. Maar thuiskomen doet hij sinds 25 jaar ook in Sint-Andries waar hij woont met zijn echtgenote en drie zonen.

Tijdloze vormgeving

In het voorjaar van 2019 geeft hij de eerste spadesteek van zijn Brugs project, Residentie Tina. In tegenstelling tot de projecten in De Haan, waar de architectuur vaak een knipoog is naar de belle-époquestijl die de gemeente kenmerkt, koos hij voor een modern klassiek ontwerp. Tijdloos van vormgeving, wil Residentie Tina hedendaagse woonkwaliteit bieden. Dat betekent aandacht voor energiezuinigheid, voor gebruiksvriendelijkheid, voor kwaliteitsvolle materialen en voor een leefomgeving waar de bewoner helemaal tot rust komt. Doelgroep is de bewoner die op zoek is naar warm wooncomfort met weinig zorgen. De centrale ligging, nabij dienstverlenende instanties en handelszaken is zeker een troef. In het gebouw zelf is trouwens ruimte voor vier handelszaken die evenwel geen overlast mogen geven: kantoorruimtes zijn zeker mogelijk, frituren, nachtwinkels, wassalons of handelsactiviteiten die lawaai-of geurhinder veroorzaken, zijn uitgesloten.  Veel aandacht gaat naar de tuin die de sociale voordelen moet bieden van co-housing en naar de bereikbaarheid en mobiliteit. Bernard Bossuyt: ‘de bouwvolumes in het binnengebied worden omringd door een tuin in parksfeer. Gemotoriseerd verkeer is er niet toegelaten, behalve voor leveranciers van diensten en hulpdiensten.’

Ondergronds parkeren

Schepen Demon benadrukt zijn tevredenheid over de manier waarop het parkeren en de toegangelijkheid zijn opgevat: ‘Het parkeren zal voornamelijk ondergronds gebeuren, waar 44 afgesloten garageboxen worden voorzien. De ondergrondse parking loopt door over de drie bouwvolumes en verbindt deze op kelderniveau. De nodige maatregelen werden genomen om het in- en uitrijden van site zo veilig mogelijk te maken door het voorzien van verkeerslichten. De parkeerboxen zijn ruim en een aantal ervan zijn extra breed, voor bewoners die minder mobiel zijn en gebruikmaken van een rollator. Ook fietsenstallingen zijn goed vertegenwoordigd, want het groene Sint-Andries leent zich uitstekend tot het maken van recreatieve fietstochten’. Door de doordachte inrichting van het perceel, leunt Residentie Tina aan bij een zachte vorm van co-housing: het wil sociaal isolement doorbreken, met respect voor privacy.

Meer info over de verschillende bouwvolumes, situering en invulling: bossuytvastgoed.be of 059 23 94 14 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.