Home > Bomvolle Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke voor pakkende uitvaart van Dorine Geersens

Bomvolle Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke voor pakkende uitvaart van Dorine Geersens

Geschreven op 11 mei 2024 om 10:39 door Mario De Wilde

De Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke zat gisterenmiddag afgeladen vol voor de begrafenisplechtigheid van Dorine Geersens. Ze overleed in de ochtend van vrijdag 3 mei 2024 aan de gevolgen van kanker. Ze werd 62 jaar. E.H. Peter Verbeke prees Dorine voor haar inzet naar de medemens toe. Tijdens de eredienst brachten familieleden en trouwe vrienden een emotioneel eerbetoon met een pakkend afscheidswoord. Burgemeester Marc Vanden Bussche noemde haar een vriendin met het hart op de juiste plaats. “Dorine je was een echte Oostduinkerkse volksvrouw. Vol humor, altijd goed geluimd, altijd klaar voor een vrolijke noot. In je zaak de Amadeus heb je vele mensen opgevangen en geholpen.
Iedereen was welkom. Je had een luisterend oor voor iedereen. Ook in het schepencollege was je enthousiast en gedreven. Je hield ons wakker, in je gekende stijl en met veel goeie ideeën. Je richtte de vrouwelijke garnaalvissers, de Stienestekers op. Zij verliezen nu hun geestelijke moeder. Je vocht tegen je ziekte zonder het te tonen. Je klaagde nooit. We verliezen een krachtige vrouw, een optimistische sterke moeder”.

Ilse Chamon, sprak er in naam van Dorines kinderen: “Mama, we hebben alles aan jou te danken. Jij was ons kompas. Je gaf ons de juiste richting aan zonder voor te kauwen. Je was onze grootste supporter, de leider én de lijm van de familie. Jij had de gave om echt gelukkig te zijn. Elke dag opnieuw. Net omdat er zoveel liefde was, is het gemis zo groot. Dankjewel mama, dat jj jij was. Dankjewel mama, dat jij jij bent. We gaan je zo hard missen in ons leven. Maar echt weg ben je nooit”.

Het was de vader van Dorine die ooit zijn beklag deed (als toenmalige ondervoorzitter van de Orde van de Paardevisser) dat zijn dochters nooit garnaalvissers zouden worden. Dus bedacht Dorine in 2009 de Stienestekers naar de traditie van Stiene en andere vissersvrouwen: zij gingen vroeger met een steeknet garnalen kruien. Marc Sirjacobs, voorzitter van de Koninklijke Orde van de Paardevisser: “We waren net zoals iedereen geschrokken toen wij het bericht vernamen dat Dorine was overleden. Dorine was een leuke, optimistische en sterke vrouw. Wij met onze Orde mochten haar alles vragen, ze deed wat ze kon voor onze vereniging. Haar dierbare overleden vader André was, samen met zijn vrouw Mariette, vele jaren een boegbeeld in onze Orde. We wensen haar moeder Mariette veel moed en sterkte bij het groot verlies van haar dochter. Ons medeleven gaat ook uit naar onder meer haar levenspartner Lieven Louagie, die ook vele jaren bij ons in de Orde zat, haar dochter Kirke, haar zoon Darius en alle familieleden. We zullen deze prachtige vrouw nooit vergeten”, aldus een sterk aangeslagen Marc Sirjacobs.

Dorine zou tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen de kopvrouw worden van ‘De Nieuwe Lijst’ die ze samen met Yvan Vancayseele had opgericht. “Dit initiatief zullen we zeker verder zetten, al is het maar als eerbetoon aan Dorine die er zo veel voor gedaan heeft. Haar overlijden komt hard aan. Dit is een zwaar verlies, zowel op politiek als op menselijk vlak”, aldus Yvan Vancayseele.

Als teken van rouw werden op de dag van de begrafenis alle officiële vlaggen in de gemeente Koksijde halfstok gehangen. Dorines optimisme en organisatie talent maar vooral haar lach en humeur zullen nog lang bijblijven. (tekst en foto’s Gino Ester)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.