Home > Boluda Towage Europe krijgt concessie Zeebrugse Haven voor 5 jaar toegewezen

Boluda Towage Europe krijgt concessie Zeebrugse Haven voor 5 jaar toegewezen

Geschreven op 22 juli 2020 om 19:55 door Mario De Wilde

Na een aanbestedingsprocedure heeft de Raad van Bestuur van M.B.Z. beslist om de concessie voor sleepdiensten in de haven van Zeebrugge vanaf 1 januari 2021 voor 5 jaar toe te wijzen aan Boluda Towage Europe. De concessie is een hernieuwing van het bestaande partnership en is verlengbaar voor een éénmalige periode van 3 jaar. De focus van de samenwerking tussen M.B.Z. en Boluda Towage Europe ligt op een efficiënte, vlotte en veilige scheepvaart tegen een competitieve kostprijs waarbij eveneens sterk wordt ingezet op duurzaamheid.

Zo zullen twee nieuwe slepers worden ingezet die voldoen aan de nieuwste IMO Tier III emissie-eisen (uitstootnormen). Naast de sleepboot Union Koala, die Boluda Towage Europe in 2019 reeds liet ombouwen naar de Tier III-eisen, wordtdit jaar ook de Union Panda omgebouwd om aan deze norm te voldoen. De uitstoot van de overige sleepboten zal tijdens de eerste twee jaar van het contract drastisch aangepakt worden. Emissies van stikstofoxiden worden zo met 80% gereduceerd. Walstroom zal de standaard worden voor boten in rust, zo kunnen de sleepboten hun motoren uitschakelen tijdens hun verblijf aan de kade. De vloot zal in totaal bestaan uit acht krachtige sleepboten, allemaal gecertificeerd volgens de hoogste brandblusvereisten. Ze zullen ook bemand worden met lokale bemanningsleden.

Boluda Towage Europe’s CEO, Geert Vandecappelle: “Wij zijn trots dat M.B.Z. de concessie voor de sleepactiviteiten in de haven van Zeebrugge voor de komende vijf jaren wederom aan ons heeft toegekend.Deze toekenning hebben we mede te danken aan onze lokale bemanningen en de ondersteuning van hun families. Zij hebben zich generaties lang – vanaf de beginjaren van URS tot aan het huidige Boluda Towage – voor ons bedrijf in Zeebrugge ingezet en hun loyaliteit, passie voor het vak en professionele attitude binnen hun families doorgegeven. Voor hen is de toekenning van deze concessie een echte opsteker, zodat zij hun werkzaamheden ook de komende jaren in Zeebrugge kunnen blijven verrichten. Vanuit onze jarenlange samenwerking en verankering in Zeebrugge hebben we veel lokale kennis van de haven kunnen opbouwen. Ook de komende jaren zullen we de samenwerking met M.B.Z. verder intensiveren, waarbij we onze gezamenlijke ambities nastreven voor het verduurzamen van de logistieke keten in de haven van Zeebrugge.”

Rik Goetinck, CEO a.i. Haven van Zeebrugge: “De hernieuwing van het partnership met Boluda Towage Europe betekent niet enkel de verderzetting van een correcte, loyale en professionele dienstverlening, maar ook dat we als haven kunnen verder werken aan het verduurzamen van de scheepvaart in Zeebrugge. De initiatieven van Boluda Towage Europe passen perfect in onze clean port strategie, en hun generatielange kennis van de haven verzekert een vlotte en veilige scheepvaart.”

Foto assistentie Nikolay Zubov door Boluda Towage Europe in Zeebrugge

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.