Home > Bloedserieus 2018 goed voor bijna 14.000 donaties. Wat brengt 2019? Morgen aftrap in Kortrijk

Bloedserieus 2018 goed voor bijna 14.000 donaties. Wat brengt 2019? Morgen aftrap in Kortrijk

Geschreven op 8 oktober 2019 om 19:29 door Mario De Wilde

Het is oktober, de bomen lossen al enthousiast hun blaadjes en studenten zijn stilaan weer gewoon aan het ritme van lessen, papers en cantussen. Dat wil zeggen dat ook Bloedserieus weer kan beginnen!

Jong en onstuimig bloed
Zoals elk jaar organiseert Bloedserieus, een initiatief voor en door studenten, mobiele bloedinzamelingen in zes studentensteden: in Antwerpen, Brussel, Diepenbeek, Gent, Kortrijk en Leuven. Kortrijk bijt morgen de spits af. Studenten kunnen er terecht in de Vives Hogeschool en in het donorcentrum van Kortrijk. Twee keer per jaar kunnen sympathieke studenten bloed geven op één van de locaties in de studentensteden. Wanneer ze langsgaan in een donorcentrum kunnen ze ook kiezen om plasma te geven. En de jongeren komen ook daadwerkelijk langs om te doneren: vorig jaar werden niet minder dan 13.853 donaties geteld, waarvan er 6.417 in Leuven werden ingezameld. Ter vergelijking: vorig jaar telde Rode Kruis-Vlaanderen voor heel 2018 381.111 geslaagde donaties van bloed, plasma en bloedplaatjes.

Samenwerking Rode Kruis-Vlaanderen
Rode Kruis-Vlaanderen organiseert de mobiele bloedinzameling, met grote steun van studenten. Op de website www.bloedserieus.be kunnen geïnteresseerden terecht voor meer informatie over bloed geven óf om zich op te geven als vrijwilliger voor de organisatie van één van de inzamelingen in hun studentenstad. Studenten die bloed willen geven, schrijven zich best op voorhand in op diezelfde website.

Goede timing
Rode Kruis-Vlaanderen riep vorige week nog op om bloed te komen geven, omdat de voorraad van bijna alle bloedgroepen zeer laag stond. Ine Tassignon, woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen: “Die oproep heeft effect gehad, maar we zitten nog niet aan een comfortabele reserve. De aftrap van Bloedserieus komt dus op een goed moment. We hopen dan ook dat ook de studenten de oproep gehoord hebben en massaal zullen langskomen om het beste van zichzelf te geven.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.