Home > Blinde boogschutter Ruben Vanhollebeke uit Jabbeke verlengt Europese titel

Blinde boogschutter Ruben Vanhollebeke uit Jabbeke verlengt Europese titel

Geschreven op 25 mei 2024 om 10:09 door Mario De Wilde

In de Italiaanse hoofdstad Rome heeft Ruben Vanhollebeke zijn Europese titel kunnen verlengen (klasse VI1). Vanhollebeke versloeg de Cyprioot Christos Misos (6-0) in de finale voor goud. Zijn partner Kathleen Meurrens – eveneens uit Jabbeke – greep net naast de medailles (klasse VI2-3). In de kwalificaties schoot Ruben Vanhollebeke met 452 al de beste score van de zes deelnemers, waardoor hij bye was in de kwartfinales. In de halve finale stond hij tegenover Jordi Casellas Albiol, die hij makkelijk klopte met een 6-0 score. Ook de Cyprioot Christos Misos kon Vanhollebeke geen strobreed in de weg leggen in de finale (6-0). Vanhollebeke verlengde zo zijn Europese titel in de klasse VI1, voor schutters die volledig blind zijn.

“Ik heb een fantastisch toernooi achter de rug”, zegt Ruben. “In de kwalificaties voelde ik me wat onzeker en naar mijn gevoel viel mijn score toch tegen. Ik legde me te veel druk op. Maar mijn tweede sessie van de kwalificaties was beduidend beter, waardoor ik toch eerste werd. Daarna had ik een geweldige wedstrijd tegen de Andorees Casellas op donderdag. Ik scoorde goed en kreeg een berg zelfvertrouwen zo hoog als de Mont Blanc. Op vrijdag voelde ik me ook sterk tijdens de finale. Toen ik met een tweede pijl een negen schoot, wist ik dat mijn coach en spotter Paul Remaut mijn statief perfect had afgesteld, wat mij vertrouwen gaf.”

In de klasse VI2-3 voor slechtzienden werd Kathleen Meurrens, de vice-Europese kampioen van 2023, vierde. Naar haar gevoel de meest ondankbare plaats, dus was ze in een eerste reactie wat ontgoocheld. Op hetzelfde EK strandde Piotr Van Montagu (Ligue Handisport Francophone) in de kwartfinales van de Men Compound Open, een paralympische discipline.

1 reactie

Cuypers Vera
Geschreven op 2024-05-25 22:36:49
Wat een prestatie voor alle twee Een dikke proficiat!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.