Home > Blankenbergse Pier wordt nieuwe locatie voor muziekfestivals en evenementen

Blankenbergse Pier wordt nieuwe locatie voor muziekfestivals en evenementen

Geschreven op 22 mei 2024 om 09:19 door Mario De Wilde

Zomer aan de Pier. Met dit vernieuwend concept breidt het lokaal bestuur de evenementen- en activiteitenkalender grondig uit. Van midden juni tot en met augustus zal een evenementendorp op een A-locatie, op het strand ten westen van de Belgium Pier, dé trekpleister worden voor inwoners, tweedeverblijvers, bezoekers en toeristen.

Mitch De Geest, schepen voor Evenementen: “Het lokaal bestuur broedt al langer op een vernieuwend concept waarmee het enkele troeven in onze stad samenbrengt: het strand en de Belgium Pier enerzijds en een divers en vernieuwend activiteiten- en evenementenaanbod voor bezoekers én inwoners anderzijds. Met Zomer aan de Pier hebben we dit concept gevonden. Dit evenementendorp is een aanvulling op de reguliere evenementen die ’s zomers verspreid in onze stad plaatsvinden.

Divers zomeraanbod

Het lokaal bestuur wil met dit concept heel wat grote events naar de stad halen. “Het is de bedoeling om grootschalige events zoals Zomerhit, Radio2, StuBru De Tijdloze, Mardi Gras Festival, MNM Start To DJ 2024, films op het strand, Mega Beach Festival (…) op deze site samen te brengen. Met deze programmatie komen we bovendien ook tegemoet aan de vraag van onze plaatselijke jeugd en inwoners die op zoek zijn naar uniek vertier. Het moet een inclusief en verbindend concept worden”, meldt De Geest.

Complementair concept

Het lokaal bestuur kiest er bewust voor om de meeste events vooral ’s avonds te laten plaatsvinden, op enkele uitzonderingen na. “Op die manier komen we niet in het vaarwater van de strandbars en geven we de strandgangers overdag ook de rust die ze zoeken. Het moet vooral een locatie worden waar we grotere concepten kunnen neerzetten die ook complementair zijn naast de lokale gezellige projecten zoals Parkies en de zomerbars Boho Village en Le Bateau aan de oost- en westzijde van de stad”, meldt burgemeester Björn Prasse.

Media-aandacht

De samenwerking met vooraanstaande partners zorgt ook voor een enorme media-aandacht. “Blankenberge zal veelvuldig aanwezig zijn in de nationale pers en media, we spelen de Belgium Pier volop uit. We zetten Zomer aan de Pier écht als ‘brand’ in de markt. Slaat het aan? Dan maken we er een terugkerend event van”, besluit Prasse. Het stadsbestuur maakt het volledige programma later bekend.

1 reactie

Carla
Geschreven op 2024-05-23 07:10:06
Wij zijn er van 12 juli tot 26 wij hopen ooit snelle daar te zien en metjoor en de mannen van Zweden die mee gedaan heben aan Songfestival en nog zo veel leuk

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.