Home > Blankenbergse adviesraden krijgen nieuw logo, met dank aan Marie-France Werbrouck

Blankenbergse adviesraden krijgen nieuw logo, met dank aan Marie-France Werbrouck

Geschreven op 6 juni 2024 om 07:05 door Mario De Wilde

De stedelijke adviesraden van Blankenberge hebben een nieuw logo. Het winnende ontwerp van Marie-France Werbrouck werd geselecteerd uit inzendingen in een onlinewedstrijd. De adviesraden adviseren het stadsbestuur over verschillende onderwerpen, zoals het beleid op het vlak van senioren, sport, cultuur, jeugd en mensen met een beperking. De raden bestaan uit vrijwilligers die wonen en werken in Blankenberge.

Het nieuwe logo is een kleurrijk en dynamisch ontwerp dat de seniorenraad, sportraad, cultuurraad, jeugdraad en gehandicaptenadviesraad vertegenwoordigt. De vijf kleuren in het logo symboliseren de diversiteit van de adviesraden en de verschillende thema’s waar ze mee bezig zijn. Het silhouet van een mens gevormd uit het hartvormige logo van de huisstijl van het lokaal bestuur, symboliseert de burgerparticipatie die centraal staat in het werk van de adviesraden.

“We zijn erg blij met het nieuwe logo,” zegt schepen van Cultuur, Kathy Kamoen. “Het is een modern en herkenbaar ontwerp dat de waarden en visie van de adviesraden goed weergeeft. We hopen dat het logo zal helpen om meer inwoners van Blankenberge te betrekken bij het werk van de adviesraden.”

De vijf voorzitters van de adviesraden komen sinds kort geregeld samen om gemeenschappelijke thema’s te bespreken. Met dit logo willen ze die samenwerking extra in de verf zetten. Het is de bedoeling om in de toekomst nog meer samen te werken en de adviesraden zo meer slagkracht te geven, zonder de eigen identiteit te verliezen. Dit laatste wordt nog versterkt door het nieuwe logo

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.