Home > Blankenbergs boekingsplatform opnieuw ter beschikking van de horeca

Blankenbergs boekingsplatform opnieuw ter beschikking van de horeca

Geschreven op 9 december 2023 om 07:39 door Mario De Wilde

De afgelopen drie jaar (2021-2022-2023) heeft het stadsbestuur van Blankenberge het boekingsplatform voor de Blankenbergse logiessector (via Horeca Blankenberge vzw) financieel ondersteund. Het stadsbestuur van de badstad zal de logiessector ook de komende drie jaar blijven ondersteunen. Dat is zopas beslist op de gemeenteraad.

Alle boekingen die via dit boekingsplatform binnenkomen zijn commissievrij. Alle inkomsten gaan dus integraal naar de logiesaanbieder. Dit in tegenstelling tot boekingssites zoals Booking.com en Hotels.com waarbij een commissie moet afgestaan worden per reservering. Aangezien de meeste logies al werken met de boekingssoftware van Stardekk (Cubilis) is opnieuw voor dit platform gekozen.

Patrick De Klerck, schepen van Toerisme: “Om de toeristische logiessector ook de volgende jaren verder te ondersteunen, keurde het college van burgemeester en schepenen opnieuw een tussenkomst goed in de maandelijkse abonnementskost van de deelnemende logies. Momenteel zijn er 21 logiesverstrekkers actief op het boekingsplatform, met een jaarlijkse kost voor het lokaal bestuur van € 5.082. Voor de nieuwe periode zullen we deze ondersteuningsmogelijkheid terug aanbieden aan de logiessector. Voor de volgende drie jaar is een bedrag van € 24.393,60 voorzien.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.