Home > Blankenberge verplicht mondmasker rond de schoolpoorten

Blankenberge verplicht mondmasker rond de schoolpoorten

Geschreven op 17 september 2020 om 11:34 door Mario De Wilde

Gisteren werd er in Blankenberge een wijziging van het burgemeestersbesluit van 7 mei 2020 opgemaakt. Dat besluit gaat over de veiligheidsmaatregelen op markten en in het winkelcentrum in Blankenberge, naar aanleiding van de COVID-19-pandemie. In deze aanpassing van 16 september vestigt het bestuur vooral de aandacht op het de mondmaskerplicht in de omgeving van kleuter-, lagere- en secundaire scholen.

Op schooldagen zullen alle voetgangers aan de wegzijde van de toegang tot de scholen een mondmasker moeten dragen en dat tussen 7 uur en 19 uur, binnen de bestaande verkeerszones 30, uiteraard enkel tijdens schooldagen. Dit geldt voor ouders die hun kinderen afzetten of ophalen, maar evenwel voor mensen die gewoon voorbijwandelen. Voor de scholen in de Weststraat geldt deze verplichting tussen de Molenstraat en de De Smet de Naeyerlaan.

Burgemeester Daphné Dumery verduidelijkt deze beslissing: “Het is nu eenmaal een feit dat er bij de start en het einde van de schooldag in de directe omgeving van de schooltoegangen veel ouders samenkomen. Velen komen op hetzelfde moment hun kind afzetten of oppikken, waardoor het anderhalvemeteren niet altijd kan gerespecteerd worden. Om deze ‘schoolpoortmomenten’ toch zo normaal mogelijk te laten verlopen, hebben we beslist om in deze omgevingen mond -en neusbedekking te verplichten.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.