Home > Blankenberge tracht cruisepassagiers uit Zeebrugge te lokken met kortingsbonnen

Blankenberge tracht cruisepassagiers uit Zeebrugge te lokken met kortingsbonnen

Geschreven op 4 april 2024 om 13:22 door Mario De Wilde

Heel wat cruisetoeristen zetten jaarlijks voet aan wal in Zeebrugge en nemen vervolgens de shuttlebus naar Blankenberge. De badstad is met 18% van de cruisetoeristen (studie Toerisme Vlaanderen) de tweede belangrijkste stopplaats voor cruisetoeristen (Brugge staat op nummer 1) en daar zijn de lokale handelaars heel blij mee.

Schepen van Toerisme Patrick De Klerck: “De cruisetoeristen vormen een mooie aanvulling op de dagjes- en verblijfstoeristen die onze badstad nu al bezoeken. Bovendien zorgen ze voor wat extra levendigheid in de dalperiodes. Om ervoor te zorgen dat deze toeristen wat meer uitwaaieren over ons grondgebied, maakte het Infopunt Toerisme speciaal voor hen 20.000 cruiseplannen mét kortingsbonnen die ze kunnen gebruiken bij diverse handelaars. De bonnen zijn inwisselbaar voor een korting of een extraatje. Een win-win voor beide partijen: de toeristen vinden beter de weg naar de handelaars die op hun beurt extra promo krijgen. Op het plan staan uiteraard ook de belangrijke plaatsen en bezienswaardigheden met een korte omschrijving. Er zijn vier taalversies (NL-FR-EN-DU) die worden uitgedeeld op de shuttlebussen. De plannetjes liggen ook ter beschikking in de cruiseterminal in Zeebrugge én aan boord van schepen van sommige rederijen zoals MSC Cruises. Zo hoopt Blankenberge in de toekomst nog meer cruisetoeristen met open armen te ontvangen. Daarnaast wordt onderzocht om het concept van het bonnenboekje ook uit te werken voor inwoners.”

Al 30 jaar organiseert De Buck Agency de landexcursies voor zeecruiseschepen die aanmeren in Zeebrugge. Van bij de start in 1993 werd Blankenberge als stopplaats voor de shuttlebus gekozen.

Gert Dewulf (CEO De Buck Agency): “Het cruisetoerisme in Zeebrugge kent een sterke groei. Zo’n 20 jaar geleden telden we een 40-tal aanlopen. Dit jaar verwachten we een kleine 200 cruiseschepen. Waar vroeger de nadruk op de zomermaanden lag, zijn de aanlopen momenteel verspreid over het ganse jaar. Naast een uitgebreid aanbod aan excursiemogelijkheden in Vlaanderen bieden we in samenspraak met de cruiserederijen ook een shuttlebus aan voor de cruisegasten die geen georganiseerde excursie boeken. Onze keuze voor Blankenberge als stopplaats voor deze bus is gebaseerd op verschillende elementen. De rijtijd tussen Zeebrugge en Blankenberge is heel kort zodat we veel cruisegasten op korte tijd naar en van Blankenberge kunnen voeren. De gasten kunnen hier genieten van een brede waaier aan shopping- en horecamogelijkheden. Zij die het wensen kunnen de trein nemen naar Brugge of Gent. De nieuwe stadsplannen met kortingsbonnen moeten de aantrekking van Blankenberge nog vergroten wat een maximale spreiding van de cruisegasten in onze regio mogelijk maakt.”

Frank Van den Steen, Benelux Country Manager van MSC Cruises, voegt daaraan toe: “MSC Cruises brengt niet alleen toeristen naar ons land maar is ook uniek als enige rederij met vertrekken uit Zeebrugge voor Belgische klanten. Ook het komende winterseizoen 2024-2025 biedt MSC Cruises opnieuw een unieke kans om de magie van onze buurlanden te ontdekken en tegelijk in alle gezelligheid te genieten van alle geneugten aan boord tijdens één van de meest feestelijke tijden van het jaar. Ons schip MSC Preziosa zal de populaire route ‘Parels van het Noorden’ varen met vertrek vanuit Zeebrugge. Deze reisroute biedt gasten de kans om verbluffende bestemmingen te verkennen, het beste van de regio te zien en een schat aan verrijkende avonturen en culturele attracties om te ontdekken. Van een wandeling bij Cap Gris Nez of in het idyllische Honfleur, een bezoek aan Stonehenge of Londen, kuieren door de Rotterdamse binnenstad of langs de Amsterdamse grachten, een bezoek aan de kerstmarkt in Hamburg: MSC Preziosa biedt onvergetelijke belevingen voor elk type reiziger. Daarenboven is een vertrek vanuit ons eigen Zeebrugge werkelijk uniek, inclusief gratis parking op de kade voor de hele duur van de reis. Aan boord van MSC Preziosa worden gasten omgeven door een klassieke inrichting en vakmanschap van ongekende kwaliteit. Met dit karaktervolle schip een weekje de buurlanden bezoeken, varen op zee en ondertussen genieten van een optimaal aanbod aan faciliteiten, entertainment en culinaire ontdekkingen: ideaal om er eventjes tussenuit te trekken deze winter. Met z’n tweeën, met het hele gezin of met vrienden”.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.