Home > Blankenberge organiseert inspraakronde rond parkeerbeleid

Blankenberge organiseert inspraakronde rond parkeerbeleid

Geschreven op 18 augustus 2020 om 11:34 door Mario De Wilde

Begin dit jaar ging het nieuwe parkeerbeleid van start. Na een looptijd van enkele maanden start het Lokaal Bestuur van Blankenberge zoals beloofd met een inspraakronde. Iedereen krijgt de komende periode een enquêteformulier in de bus. Eind september volgt dan een evaluatie. Aan de hand daarvan zal het bestuur bijsturen waar nodig. De enquête kan ook online ingevuld worden via www.blankenberge.be/parkeren.

Het parkeerbeleid gaat uit van drie pijlers: meer rotatie in de binnenstad om de bereikbaarheid van de handelaars te vergroten, de woonwijken vrijwaren van toeristisch parkeren en het randparkeren stimuleren met een aantrekkelijk tarief. Dat blijft het doel, maar het Lokaal Bestuur is zich ervan bewust dat er nog moet gefinetuned worden om dat doel maximaal te bereiken.

Meten is weten
De voorbije maanden werden vele honderden tellingen uitgevoerd. Daarin ziet het bestuur nu al bepaalde effecten. Sommige € 5-parkings worden gemakkelijk gevonden, zoals de J. Vande Puttelaan en Boudewijnlaan, maar in andere oranje zones is er nog heel wat restcapaciteit. Het Lokaal Bestuur moet dat nog meer in de kijker plaatsen, daarom startten ze recent met het plaatsen van extra borden bij het binnenrijden van de stad.

Het gebruik van de parkeerschijf is een ander gegeven. Bij de start van het nieuwe parkeerbeleid koos het bestuur ervoor om 4 uur met parkeerschijf te kunnen parkeren, met het oog op familie en vrienden die op bezoek komen. Het bestuur ziet in bepaalde straten en wijken dicht bij een betalende rode zone van het centrum het ongewenste effect van toeristisch parkeren met parkeerschijf, ondanks de spotgoedkope randparkings. Ook daar moet nog aan gesleuteld worden.

Een parkeerplan op maat van iedereen is een utopie, zeker in een toeristische stad met enorme pieken qua parkeerbehoefte, maar met de tellingen en de inspraakronde hoopt het bestuur een match te kunnen vinden tussen het objectieve en het subjectieve. De voorbije maanden vond er ook overleg plaats met het parkeerbedrijf OPC om onder andere een regeling uit te werken zodat de gratis bewonerskaart voor de eerste wagen automatisch verlengd wordt. Zo hoeven rechthebbenden niet meer naar het OPC-kantoor.

2 reacties

René
Geschreven op 2020-09-17 10:01:52
Wil enquete parkeren invullen maar geraak niet op de pagina
GUY DANON
Geschreven op 2020-08-26 18:28:53
Als men op vorige link klikt krijgt men : "pagina niet gevonden . Voor de bon vraagt men op exact dezelfde wijze zoals op de brief de gegevens in te vullen . Op de briefstaat Danon Guy , maar om in te vullen vraagt men eerst de voornaam en dan de familienaam .

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.