Home > Blankenberge gaat speciaal kaartenhuisje bouwen in Koning Albert I-park

Blankenberge gaat speciaal kaartenhuisje bouwen in Koning Albert I-park

Geschreven op 15 mei 2024 om 11:47 door Mario De Wilde

Nadat eerder al het ontwerpdossier werd goedgekeurd, heeft het stadsbestuur van Blankenberge nu ook de opdracht voor de bouw van het kaartershuisje in het park achter het stadhuis groen licht gegeven. Na de onderhandelingsprocedure dienden twee inschrijvers een dossier in. Het bestuur besliste de opdracht te gunnen aan bouwonderneming Canneyt voor een bedrag van 547.678 euro inclusief btw.

Het paviljoentje met een oppervlakte van 25,6 m bij 6,4 m zal dienstdoen als veelzijdige recreatieruimte met voorzieningen zoals een polyvalente zaal, toiletten, technische ruimten en een keuken. Het dak wordt in pvc-panelen voorzien. Bij het paviljoentje wordt een groene promenade aangelegd tussen de Scarphoutdreef en de Ontmijnersstraat. Die is voorzien van betonnen stapstenen voor fietsers en wandelaars.

Björn Prasse, burgemeester: “De offerte van de meest economische inschrijver steekt ruim boven het geraamde bedrag van 300.000 euro uit. We gaan hierover dus ook nog in onderhandeling met de leidend bouwonderneming. Toch vinden wij het als bestuur nodig om deze opdracht ondanks de meerprijs toch te gunnen. Het huidige paviljoen voldoet absoluut niet meer aan de hedendaagse normen op het vlak van gebruiksgemak en duurzaamheid. Bovendien heeft het paviljoentje duidelijk een belangrijke sociale en verbindende rol in onze stad. We beantwoorden graag aan de noden van de vele regelmatige gebruikers en geven daarom toch groen licht.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.