Home > Bissegem promoot gebruik van parkeerhavens. Vanaf vandaag moeten overtreders meteen betalen

Bissegem promoot gebruik van parkeerhavens. Vanaf vandaag moeten overtreders meteen betalen

Geschreven op 4 november 2019 om 16:24 door Mario De Wilde

Nu de wintertijd van kracht is, moeten veel leerlingen opnieuw in het donker naar school. De Sint-Vincentiusschool pakt daarom in samenwerking met de ouderraad en Stad Kortrijk uit met een actie ‘Veilig naar school’. Eerder dit jaar werd een nieuwe en veilige verbinding gerealiseerd naar de Sint-Vincentiusschool in Bissegem. Ook de toegang voor auto’s tot de Rietputparking via Bissegemplaats behoort tot het verleden. Bovendien kregen alle gemachtigd opzichters onlangs een degelijke uitrusting. Allemaal acties om de verkeersveiligheid van de kinderen op weg van en naar school te garanderen.

Parkeerhavens in schoolomgeving

Parkeren rond de schoolomgeving zorgt vaak voor onnodige verkeersdrukte en onveiligheid. Daarom vraagt de school met aandrang om de auto enkel te parkeren waar dit is toegestaan. Parkeren op het voetpad, het fietspad, op een zebrapad, op witte arceringen… horen daar niet bij. Dat zijn immers verkeersovertredingen. Om die redenen moedigen zij alle ouders aan hun auto te parkeren op één van de vier parkeerhavens. Zo hoopt de school meer auto’s te onttrekken uit de Driekerkenstraat. Ouders die hun auto bijvoorbeeld parkeren op het Vlaswaagplein moeten slechts vijf minuutjes wandelen tot het oude gemeentehuis. Op die plaats zorgen gemachtigde opzichters dat de kinderen veilig de steenweg oversteken. De ouderraad bezorgde alle ouders een brief met een duidelijk overzicht van de parkeermogelijkheden:

– Parking Vlaswaagplein (OC Troubadour): Wordt best gebruikt voor zij die daarna richting Gullegem/Heule moeten rijden. Wie daar parkeert, zal zo de drukke schoolomgeving vermijden. Vijf minuten stappen en de gemachtigde opzichter zorgt voor een veilige oversteek van jouw kind.

– Parking Vlienderkouter: Ligt langs de Meensesteenweg. Best te gebruiken voor zij die daarna richting R8 of Wevelgem moeten. Slechts drie minuten wandelen tot aan het oud-gemeentehuis waar een gemachtigd opzichter jouw kind veilig de steenweg laat oversteken.

– Parking van het woonzorgcentrum: Ligt op het einde van de Hendrik Dewildestraat. Slechts 1 minuut wandelen tot aan de schoolpoort!. Best te gebruiken voor zij die daarna richting Marke rijden.

– Parking Rietput: Voorstel om deze parking zoveel mogelijk te vermijden. Als je die gebruikt moet je immers twee keer de schoolomgeving passeren en maak je de files langer.

Stad Kortrijk ondersteunt deze acties. Zij geeft de Sint-Vincentiusschool de toestemming om elke schooldag tussen 7.45 en 8.30 uur de toegang voor auto’s deels te verbieden op Bissegemplaats. De parking ter hoogte van ’t Dul Konijn kan wel nog gebruikt worden. Bissegemplaats zal voor auto’s tijdens het spitsuur dus enkel via de steenweg te bereiken zijn (tot aan ’t Koningshof). Op die manier garanderen we de veiligheid van de kinderen en voorkomen we dat ouders met hun auto het plein oprijden om hun kinderen ter hoogte van café ’t Koningshof af te zetten. Stad Kortrijk lanceert een filmpje om de aandacht te vestigen op deze verkeersveiligheid. De stad hoopt veel mensen mee te bereiken en tot gedragswijziging aan te zetten. Op vraag van de schoolgemeenschap zal de politie, samen met de preventiedienst, het foutparkeren vanaf maandag 4 november 2019 niet meer tolereren. In een eerste fase worden chauffeurs in de omgeving van de Hendrik Dewildestraat en de Rietput aangesproken over hun gedrag. In een latere fase zal de verkeerspolitie overtredingen met een GAS-bekeuring sanctioneren.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.