Home > Bisdom Brugge nodigde parochieassistenten en pastorale medewerkers uit in Grootseminarie

Bisdom Brugge nodigde parochieassistenten en pastorale medewerkers uit in Grootseminarie

Geschreven op 11 oktober 2022 om 17:33 door Mario De Wilde

De parochieassistenten en de pastorale medewerkers, die pastoraal actief zijn op domeinen die niet-parochiegebonden zijn, zijn niet meer weg te denken uit de Kerk. Deze nieuwe functies creëren leek 25 jaar geleden een enorme uitdaging, maar vandaag blijkt het juist een heel grote meerwaarde in het Vlaamse kerklandschap.
55 mensen van verschillende leeftijden helpen in het bisdom Brugge mee als pastoraal benoemden. Samen met de priesters en de diakens helpen ze om het leven op de parochies en in verschillende pastorale contexten levendig en dynamisch te houden. De taken die ze opnemen zijn heel divers. Sommigen werken heel actief met jonge ouders in de voorbereiding voor een doopsel of ze zetten hun beste beentje voor om de catechese voor de vormelingen bij de tijd te houden. Anderen hebben de gave van het woord en werken als voorganger in gebed actief mee in de liturgie, nog anderen zijn bewogen door mensen aan de rand van de samenleving en helpen mensen die minder kansen krijgen.
Als dank voor de grote inzet sinds de functie 25 jaar geleden ontstond, waren de parochieassistenten en de pastorale medewerkers van nu en vroeger uitgenodigd op een feestelijke viering in het Grootseminarie Brugge. Het werd een gezellig weerzien en een blije ontmoeting voor iedereen die erbij kon zijn.

Meer weten over parochieassistenten of pastorale medewerker? Of heb je zelf interesse in dit werkveld? Aarzel dan niet om contact op te nemen met vicaris Marc Steen (marc.steen@bisdombrugge.be).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.