Home > Biovita opent verpakkingsvrije afdelingen Bulk & Bio in Brugge en Roeselare

Biovita opent verpakkingsvrije afdelingen Bulk & Bio in Brugge en Roeselare

Geschreven op 25 februari 2019 om 14:47 door Mario De Wilde

De familiale West-Vlaamse bio-supermarkten Biovita bestaat 30 jaar en opent verpakkingsvrije afdelingen in de vestigingen in Sint-Andries, Sint-Kruis en Roeselare tijdens de opendeurweken. Tijdens de lente opendeurweken in maart opent Biovita een verpakkingsvrije afdeling waar iedereen zelf noten en zaden, granola’s, rijst, pasta, koffie, gedroogd fruit, mixen,… kan afvullen in bulk. Je koopt dus onverpakte, losse voeding naar eigen gewenste hoeveelheid. In Biovita vind je alle ingrediënten voor een lekkere en gezonde levensstijl. In de nieuwe Bulk en Bio afdeling worden dagverse groenten en fruit nu perfect aangevuld met granola’s, noten, pitten, zaden, mixen, gedroogd fruit,… en alles voor een gevarieerde voeding. Deze vernieuwing komt er in de drie Biovita vestigingen om zo de klanten de kans te geven milieuvriendelijker te winkelen. De vraag om milieubewuster te consumeren groeit bij West-Vlamingen van alle leeftijden en dit wil Biovita graag verder stimuleren. Er is een grote keuze, zodat elke klant volgens eigen smaak en budget, de gewenste hoeveelheid kan aankopen.

Verpakkingsarm winkelen

Al gehoord van precycleren? Door nu zelf je verpakkingen te hergebruiken, vermijd je de noodzaak aan recyclage en draag je je steentje bij om afval te verminderen. Daarnaast is er minder voedseloverschot doordat je zelf de gewenste hoeveelheid kiest en dus minder weggooit. Biovita maakt zo bewuster koopgedrag toegankelijk voor iedereen: je bepaalt zelf je hoeveelheid enzo ook je prijs aan de kassa. Voor singles die liever kleinere hoeveelheden kopen, tot de nieuwsgierige ontbijtfan die nieuwe smaken wil ontdekken of net grotere gezinnen die in bulk willen aankopen en op die manier vele verpakkingen uitsparen. Hoe kan je nu verpakkingsarm winkelen? Als klant kan je zelf herbruikbare doosjes of zakken meebrengen en deze naar hartenlust vullen. Vooreerst worden deze gewogen aan de kassa en ontvang je een gewichtscode. Je kan naar naar eigen wens de herbruikbare verpakking afvullen: noten en zaden, granola’s, rijst, pasta, koffie, gedroogd fruit, mixen,.. Aan de kassa wordt het geheel gewogen en het gewicht van je meegebrachte verpakking afgetrokken.

Opening tijdens de Lente Opendeurweken in maart

Biovita opent de verpakkkingsvrije afdeling tijdens de Opendeurweken in St.Andries van maandag 4 t.e.m zaterdag 9 maart, in St.Kruis van 11 maart t.e.m 16 maart en in Biovita Roeselare van 18 t.e.m 23 maart. De klant kan tijdens deze opening volop proeven van de voeding uit de Bulk & Bio afdeling, er is een smaakbelevingsroute en dagelijks demo’s van vernieuwende bio voeding, huidverzorging en voedingssupplementen.

Meer weten: www.biovita.be of Facebook “Biovita Brugge”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.