Home > Binnenkort verrijst Brugge als een feniks uit de as: Hello Bruges gidsen zijn paraat

Binnenkort verrijst Brugge als een feniks uit de as: Hello Bruges gidsen zijn paraat

Geschreven op 7 mei 2021 om 09:41 door Mario De Wilde

Binnenkort (en dat al vanaf volgende week) verrijst Brugge als een feniks uit de as. Ook Hello Bruges (Gidsenkring Brugge vzw) staat klaar in de startblokken om het toerisme in Brugge een nieuwe boost te geven. Vanaf 15 mei bieden we de individuele toerist op vaste tijdstippen en tegen een vaste prijs een resem toeristische rondleidingen aan. Het gaat een groot scala aan rondleidingen, te voet of met de fiets, aan voor de Bruggeling, de West-Vlaming en de Belgische, Franse en Nederlandse toerist die op zoek is naar een activiteit met nét dat tikkeltje meer.

Op vaste tijdstippen nemen Hello Bruges-gidsen deze bezoekers mee voor :

Als flandrien door eigentijds Brugge
Als echte flandriens fietsen we door Brugge. Langs verborgen straatjes en op onbekende pleintjes trotseren we de typische kasseien… We ontdekken hedendaagse monumenten, sculpturen, muurschilderingen en vernieuwende architectuurprojecten, die het debat over hedendaagse ingrepen in een werelderfgoedstad levendig houden. Deze fietstocht toont aan dat Brugge wel degelijk haar plaats verdient als stad met eigentijdse, waardevolle gebouwen en kunstwerken. Start is aan het Concertgebouw, handig voor wie een fiets wil huren.

Brugse verhalen
Heb je al gezien dat er gouden kroontjes op ons stadhuis staan of dat Onze-Lieve-Vrouw in de stadhuisgevel een inktpot bij zich heeft?
Wat is het Brugs beertje? En waarom kreeg het straatje naast het stadhuis de naam ‘Blinde Ezelstraat’? Nog nooit van gehoord of aandacht aan gegeven? Dan is deze rondleiding iets voor jou: het accent ligt op Brugse verhalen, sagen en legenden.
Achterhaal waar of waarom een verhaal is ontstaan en geniet van de legendes uit de schatkamer van onze volkscultuur. Deze rondleiding maakt de liefhebbers van volksverhalen, sagen en legenden blij.

Zorg voor armen en verweecten
In Brugge vind je nog 46 godshuizen, eilandjes van stilte in de drukke stad.
Je herkent ze aan hun bouwwijze die door de eeuwen heen gelijk bleef én aan de naam van de stichter en de stichtingsdatum, op de gevel aangebracht. Voor wie wilden de stichters eigenlijk zorgen? Of dachten ze vooral aan hun eigen zielenheil? En hoe zorgt het OCMW vandaag in en voor deze aloude caritatieve instellingen? De enthousiaste en ervaren gids vertelt je hun verhaal en toont je unieke plekjes. Deze rondleiding brengt je op unieke, verborgen en stille plekjes.

Toplocaties, torens en tijdvakken
We slenteren door de middeleeuwse straten en steegjes van de binnenstad. We snuiven de bijzondere sfeer op en ontdekken wereldberoemde bouwwerken, pleinen en bezienswaardigheden: de Markt met de Hallentoren, de Burg met het stadhuis, de Vismarkt en het Huidenvettersplein, de Rozenhoedkaai en de Dijver, Gruuthuse en de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de reien, godshuizen, het Sint-Janshospitaal, het Begijnhof en het Minnewater. Na deze heerlijke historische wandeling begrijp je waarom de Brugse binnenstad op de werelderfgoedlijst van Unesco prijkt. Deze rondleiding, die ook in het Frans wordt aangeboden, mikt op iedereen die (opnieuw) wil kennismaken met al het wereld-erfgoed dat Brugge te bieden heeft. Ideaal voor de toerist in eigen land !

Passie en romantiek in Brugge
Als er ergens liefde in de lucht hangt, dan is het wel in Brugge. Ieder plein, iedere straathoek en alle reien ademen romantiek. Niet ieder liefdesverhaal loopt natuurlijk goed af, maar elk verhaal, met of zonder happy end, is even boeiend. Wandelend door onze stad ontdek je de liefde met de grote “L”, en de romantiek met de grote “R”. Een onvergetelijke tocht, door een stad, die je nooit zult vergeten. Brugge is en blijft de hoofdstad van de romantiek van ons land. Of je nu een dolverliefd koppel bent of net een paar waar het vuur wat aangewakkerd mag worden, deze wandeling doet je hart gegarandeerd sneller slaan. Ideaal om je (lang) weekend mee in te zetten! Deze romantische wandeling wordt ook in het Frans aangeboden.

Kuieren langs Brugse binnenreitjes
Schatten langs vergeten waters …Brugge en water, het ene is niet los te koppelen van het andere. Lag de “Reie” immers niet aan de oorsprong van de stad? Geen dwingend parcours wel een parcours boordevol weetjes over een deel van Brugge dat veel minder bekend is. Deze wandeling leidt je langs o.a. de Augustijnenrei, Gouden-Handrei (atelier van Jan Van Eyck !), de Langerei, de Verversdijk, de Groenerei, de Dijver, enz.
We ontdekken ook enkele installaties van de triënnale. Deze rondleiding is ideaal om met familie of vrienden dit minder gekende stukje Brugge te verkennen.

Hierbij alvast nog een filmpje uit de ‘oude doos’ (2015)

 

In de loop van de zomer wordt het aanbod verder uitgebreid.
Tickets (9,50 EUR) koop je vooraf online via hellobruges.events.idloom.com. Je sluit je individueel aan bij een groep o.l.v. een gediplomeerde stadsgids van Hello Bruges.
Natuurlijk blijft het via Hello Bruges mogelijk om jouw eigen gids te boeken, het volledige aanbod vind je op www.hellobruges.com.


Voor alle verdere info omtrent het aanbod, kan je terecht bij :
• Michel Goeman, voorzitter Hello Bruges (Gidsenkring Brugge vzw), 0476/567231, michel.goeman@gidsenkringbrugge.com

Hello Bruges (Gidsenkring Brugge vzw)
‘t Zweerd 10
8000 Brugge
Over ons
Gidsenkring Brugge vzw (°1963) biedt aan Bruggelingen en bezoekers van Brugge en het Brugs Ommeland ‘Hello Bruges’ aan. Hello Bruges gaat niet over sociale media, over virtuele kennismaking of over een app, maar over reële contacten van mens tot mens. Mensen die Brugge willen ontdekken in al zijn gelaagdheden. Mensen die de Bruggeling willen ontmoeten. Mensen die de stad van binnenuit willen voelen en kennen.
De 200 gidsen van Hello Bruges geven de bezoekers van de stad een warm onthaal. In functie van hun verwachtingen en interesses laten onze gidsen aan hen de stad zien op een boeiende en unieke manier. Hello Bruges biedt verschillende wandelingen aan, zowel in Brugge als in het Brugse ommeland. Ook de haven komt uitvoerig aan bod.
De gidsen van Hello Bruges zijn allen enthousiaste mensen, trots op hun stad. Het zijn warme mensen die dit graag met anderen delen. Het zijn hoogopgeleide mensen, elk met hun specialiteit, die jou dolgraag hun stad tonen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.