Home > Binnenkort komt er in Brugge een vestiging van Nederlandse Boulevard Magenta School voor Ambacht & Kunst

Binnenkort komt er in Brugge een vestiging van Nederlandse Boulevard Magenta School voor Ambacht & Kunst

Geschreven op 17 januari 2023 om 08:40 door Mario De Wilde

Met een feestelijke ontvangst op zaterdag 11 februari en zondag 12 februari telkens vanaf 14 uur) openen Martine Derycke (Art Business Angel) en Marjan Smit (directeur/ eigenaar van De School voor Ambacht & Kunst) hun Boulevard Magenta School voor Ambacht & Kunst. Dat zal gebeuren op de splinternieuwe locatie in de Korte Zilverstraat 9 in Brugge. Daar worden vanaf de start demonstraties gegeven in oude schildertechnieken en vergulden door studenten en de docenten van de school.

Inderdaad, Martine Derycke haalt de Boulevard Magenta School voor Ambacht & Kunst uit Nederland naar Brugge. Na een carrière als office-manager is zij toe aan een volgende stap in haar leven. Het was volgens Martine tijd voor de andere passie in haar leven: de kunsten. Martine Derycke besloot om samen met haar echtgenoot deze school ook in België een goede start te geven en wel in het hartje Brugge, tussen de twee grote shoppingstraten.

Pand school Brugge

Vlaamse Primitieven

Martine zocht al jaren naar een cursus of opleiding waarin zij de oude schildertechnieken en vooral deze volgens de artistieke beweging “Vlaamse Primitieven” waarvan Jan Van Eyck aan de basis ligt, kon leren. Reeds drie jaar rijdt zij helemaal heen en weer naar Boulevard Magenta School voor Ambacht & Kunst in Gelderland. “De sfeer van deze school vind je nergens. Ik ga niet voor niets helemaal naar Nederland! En die kwaliteit en kundigheid haal ik graag naar België. Zo kunnen nog meer mensen kennismaken met geweldige vakdocenten en genieten van de prachtige schildertechnieken van bijvoorbeeld de oude meesters en de Vlaamse Primitieven zoals bijvoorbeeld Jan Van Eyck, Antoon van Dyck en Pieter Paul Rubens. En natuurlijk van ons prachtige Brugge! Soms staan we er niet bij stil hoeveel mensen houden van deze prachtige, middeleeuwse stad met schitterende musea, architectuur, de monumenten, de gastvrije Bruggelingen en het goede leven!”

Zonder Ambacht geen Kunst

Boulevard Magenta School voor Ambacht & Kunst bestaat 10 jaar en de lessen worden gegeven door een team van vakdocenten. De school isgespecialiseerd in de oude schildertechnieken en het verwerken van echt goud in schilderijen, alles vanuit het idee: zonder ambacht geen kunst.

Korte Zilverstraat 9 8000 in Brugge. Alle info op boulevardmagenta.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.