Home > Binnenkort grote graffitizone langs het kanaal in Beernem?

Binnenkort grote graffitizone langs het kanaal in Beernem?

Geschreven op 10 februari 2020 om 10:20 door Mario De Wilde

Langs de Vlaamse waterwegen mogen er op bepaalde plaatsen kunstwerken of schilderijen aangebracht worden. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Bert Maertens aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Gemeenteraadslid Branco Francois van N-VA Beernem zag meteen een aantal mooie kansen voor Beernemse kunstenaars. Hij stelde op de gemeenteraad van januari 2020 voor om langs het kanaal in Beernem een zone ter beschikking te stellen voor graffiti-kunstenaars. “Steden en gemeenten dienen zelf een aanvraag te doen bij de Vlaamse Waterweg om een bepaalde zone open te stellen voor kunstenaars”, aldus volksvertegenwoordiger Bert Maertens. “De Vlaamse Waterweg geeft de toelating indien het mogelijk is en indien het niet hinderlijk is voor inspecties. Zo is er aan de Ringbrug over het kanaal Ieper-Ijzer een permanent kunstwerk gerealiseerd ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog”.

Vervolg op jongerenproject Made In Beernem

Het kanaal Gent-Oostende loopt dwars door de gemeente Beernem. Branco Francois, het jongste gemeenteraadslid in Beernem stelde voor om langs dit kanaal een zone voor graffiti ter beschikking te stellen. Francois: “ Enkele jaren geleden hadden we in onze gemeente het prachtige project Made in Beernem. Graffiti-kunstenaars kregen toen de kans om de tunnel onder het station onder handen te nemen. Met mijn voorstel kunnen we jongeren en kunstenaars opnieuw de kans geven om te tonen wat ze in hun mars hebben. Daarbij versterken we ook het algemene culturele beeld van onze gemeente”.

Laat je horen!

Het gemeentebestuur reageerde positief op het voorstel van Branco en staat open voor een permanent project als lokale kunstenaars zich aandienen. Een ruimte onder de brug lijkt daarbij een mogelijkheid. “Ben jij een kunstenaar met een fantastisch idee? Is graffiti jouw passie? Laat je dan zeker horen”, besluit Branco Francois.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.