Home > Binnenkort (1 augustus) nieuwe directeur aan het roer van DAB Loodswezen

Binnenkort (1 augustus) nieuwe directeur aan het roer van DAB Loodswezen

Geschreven op 26 juli 2022 om 18:49 door Mario De Wilde

Roel Schippers wordt de nieuwe directeur van de DAB Loodswezen binnen het Vlaams agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK). Vanaf 1 augustus 2022 komt Roel aan het hoofd te staan van deze ploeg waar momenteel zo’n 430 mensen werken.Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “Roel Schippers is iemand met veel ervaring in zowel binnen- als buitenland. Die ervaring zal hij ten volle kunnen inzetten in deze uitdagende functie. Ik wens hem alvast veel succes en kijk uit naar de goede samenwerking.”

Nathalie Balcaen, administrateur-generaal MDK: “Met Roel Schippers hebben we de juiste man op de juiste plaats. Hij is geen onbekende voor het Loodswezen en kent dus de werking, de collega’s en de uitdagingen waar de dienst voor staat.”

Roel Schippers: “Ik vind het een eer om met de hele ploeg van het Loodswezen te mogen samenwerken. Dit is een uitdaging waar ik met veel enthousiasme aan begin.”

Roel Schippers (Maaseik, °1965) begon in 2018 aan de opleiding van multivalente zee-en kanaalloods. Daarvoor werkte hij 25 jaar voor Diamond Offshore drilling Inc, een Amerikaanse drilling contractor voor de kust van Brazilië, de laatste 15 jaar als kapitein/oil installation manager van verschillende boorplatformen. Daar gaf hij leiding aan 165 man en was hij verantwoordelijk voor de dagelijkse operaties en veiligheid van de installatie en het personeel aan boord.

Roel heeft een passie voor klassieke houten zeiljachten. In zijn vrije tijd klust hij in zijn houtbewerkingsatelier of wiedt hij onkruid in de tuin. Daarnaast spendeert hij ook veel tijd op de tennisclubs in Limburg en coacht hij zijn zoon Emiel tijdens de tennistornooien. Roel is getrouwd met Margret, een Nederlandse jeugdrechter. Hij heeft drie kinderen Stefanie, Charlotte en Emiel en twee kleinkinderen Valentijn en Julius.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.