Home > BinckBank Tour start dinsdag aan Sealife Center in Blankenberge

BinckBank Tour start dinsdag aan Sealife Center in Blankenberge

Geschreven op 23 september 2020 om 10:38 door Mario De Wilde

Voor de eerste maal start de BinckBank Tour 2020 in Blankenberge. Aanvankelijk stond het evenement gepland van 31 augustus tot en met 6 september 2020, maar door de coronapandemie werden veel wielerkoersen uitgesteld. Op 5 mei 2020 maakte de UCI de nieuwe kalender bekend. De wedstrijd staat nu gepland van 29 september tot en met 3 oktober en telt nu geen zeven maar vijf etappes. De startplaats van de BinckBank Tour 2020 ligt dit jaar in Blankenberge. De eerste etappe start op 29 september en gaat van Blankenberge naar Ardooie over iets meer dan 150 kilometer.

De vorige jaren vond deze feestelijke aftrap van de BinckBank Tour steeds plaats op de Grote Markt. Heel wat genodigden en kijklustigen verzamelden zich voor dit sportief hoogtepunt. Dit jaar zullen de wielrenners niet op de Grote Markt, maar op de parking van SEA LIFE Blankenberge vertrekken. Een noodzakelijke wijziging aangezien anderhalvemeteren en crowd control op de Grote Markt quasi onmogelijk is.

Schepen voor Sport, Nadia Cloetens: “Volgens de maatregelen mogen maximum 400 personen samenkomen, maar de start van de BinckBank Tour trekt jaarlijks heel wat meer volk. Hierdoor werd er beslist om geen evenement te koppelen aan de start van de etappe, zo kunnen we aanwezige wielerliefhebbers beter spreiden en moeten we ze niet samenbrengen op één locatie. De renners zullen bij de start eerst een lokale omloop van ruim 21 kilometer in en rond Blankenberge rijden. Er is ook een eerste tussensprint voorzien ter hoogte van Corsendonck Duinse Polders”.

“We zijn als bestuur uiteraard zeer tevreden dat we de BinckBank Tour opnieuw mogen verwelkomen in onze stad. Dat het geen feestelijk gebeuren wordt zoals de voorgaande jaren hadden we wel zien aankomen, maar dat maakt niet dat we minder trots zijn om weer het startschot te mogen geven. We kijken met een positieve blik vooruit naar volgend jaar en wensen de renners alvast veel succes toe”, eindigt Cloetens.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.