Home > Video. Bijt eens in een Brugs kasseitje. Met dank aan ondernemers Wim en Patrick

Video. Bijt eens in een Brugs kasseitje. Met dank aan ondernemers Wim en Patrick

Geschreven op 25 maart 2021 om 09:01 door Mario De Wilde

Twee Brugse ondernemers hebben smakelijke Brugse kasseitjes op de markt gebracht. De bedenkers ervan zijn topchef Wim Vansteelant van het bekende restaurant Guillaume en de Brugse bakker Patrick Goormachtigh. Het gaat om bijzondere vierkante broodjes die gemaakt zijn van Italiaanse desem en ruim acht uur rijzen. Patrick heeft al ruim tien jaar zijn bakkerij in de Beenhouwersstraat van Brugge: “De bloem komt van T’ Kindt uit Avelgem dat meel produceert van hoge kwaliteit en dat doet op een eerlijke en transparante wijze. Met de ingrediënten van het West-Vlaamse Puratos erbij is dat een heel verrukkelijk broodje.” Restaurant Guillaume vierde vorig jaar zijn twintigste verjaardag en dat kon niet echt feestelijk gevierd worden. Wim Vansteelant: “Door het corona moeten we creatief uit de hoek komen, maar eigenlijk was ik al veel langer met zo een gevuld broodje bezig. Mijn grootvader was een bakker in Passendale en die maakte in feite al zoiets. Ik heb dat altijd in mijn achterhoofd gehouden. Kijk, mensen overal ter wereld eten graag brood op welke manier ook. Wij hebben nu drie variaties op de markt gebracht om af te halen. Het gaat telkens om een heerlijk warm ovenbroodje gevuld met romige kalkoenoester, pittige lamscurry, of veggie Caponata. Dit wordt mooi geserveerd met een creatieve salade. De volgende weken kunnen dat weer andere ingrediënten zijn want we willen met de seizoenen meegaan.” Het Brugse kasseitje dient als een volwaardige maaltijd, dus je hebt er een flinke hap aan. Een absolute aanrader.

Een Brugs kasseitje kost 12.50 euro en is enkel af te halen bij Restaurant Guillaume in de Korte Lane in Brugge. Tel. 50 34 46 05 of mail: info@guillaume2000.be

 

3 reacties

Mariola FARINA
Geschreven op 2021-03-25 09:38:33
Wat een mooi en warm verhaal! Authenticiteit, ambachtelijk en creatief! Een stukje Westhoek in een Brugs Kasseitje! Een fijne samenwerking tussen lokale handelaars in een niet evidente situatie. Geproefd en gesmaakt! Tip! Bestel ze alle drie en share! Het is volop genieten van de diversiteit en de foodpairing!
Myrthe Vanhoutte, Sint-Michiels
Geschreven op 2021-03-25 09:34:40
Wow, dat ziet er wel heel lekker uit. Ik ga er volgende week zeker eentje bestellen. Dank om het te laten weten. Myrthe Vanhoutte, Sint-Michiels
Robbe Huygens, Oostende
Geschreven op 2021-03-25 09:31:36
Tof dat West-Vlaamse ondernemers met creatieve dingen naar buiten komen. Ze verdienen alle aandacht in deze moeilijke tijden. Ik zou de mensen aanraden om hen zeker te steunen. Robbe Huygens, Oostende

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.