Home > Bijna 600 tuinen in de Westhoek behaagd. 56 gezinnen uit Langemark-Poelkapelle deden mee

Bijna 600 tuinen in de Westhoek behaagd. 56 gezinnen uit Langemark-Poelkapelle deden mee

Geschreven op 19 december 2023 om 08:51 door Mario De Wilde

De campagne ‘Behaag je tuin’, die het Regionaal Landschap Westhoek dit najaar voor de derde maal organiseerde, blijft groeien en werd zo een nog groter succes dan de voorbijgaande edities. De samenaankoop waarbij inwoners uit de 16 deelnemende steden en gemeenten in de Westhoek (fruit)bomen, hagen, wilgentakken en klimplanten bestelden, wist maar liefst 593 gezinnen te overtuigen.

Ook in Langemark-Poelkapelle
Dit weekend haalden de 56 gezinnen in totaal 85 bestellingen op en kunnen de planten de grond in. En of er zal geplant worden! 850 stuks plantgoed vloog de deur uit, goed voor meer dan 210 m hagen en bijna 110 hoogstam(fruit)bomen werden verkocht. Er verschijnen binnenkort ook 2 wilgenhutten in Langemark-Poelkapelle en 58 klimplanten slingeren zich een weg naar boven. Tot slot komt er 130 m² bos bij. Bij het afhalen van het plantgoed kregen de inwoners een plantgids met instructies over hoe ze nu het beste te werk gaan.

Klimaatrobuuste plek
“We zijn heel tevreden met het resultaat. De bestellingen schieten verder de hoogte in en vooral het aantal hoogstam(fruit)bomen valt op. 1.035 bomen is een derde meer in vergelijking met vorig jaar,” aldus gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe, voorzitter van het Regionaal Landschap Westhoek. “Fijn om te weten dat zoveel mensen de moeite doen om van hun tuin een klimaatrobuuste plek te maken met ruimte voor vogels, bijen, vlinders en een schaduwrijke plek voor zichzelf!” De actie liep in en samen met steden en gemeenten De Panne, Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Ieper, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Nieuwpoort, Poperinge, Veurne, Vleteren en Zonnebeke.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.