Home > Bijna 300 mensen vanmiddag present op de onthaaldag voor nieuwe inwoners in Ieper

Bijna 300 mensen vanmiddag present op de onthaaldag voor nieuwe inwoners in Ieper

Geschreven op 22 oktober 2022 om 14:49 door Mario De Wilde

Elk jaar organiseert Stad Ieper een onthaaldag voor de nieuwe inwoners. Door de coronapandemie was dit de voorbije jaren niet mogelijk. Met een opkomst van bijna 300 mensen was de eerste postcorona-editie op zaterdag 22 oktober een succes. De busrit met gids doorheen de stad werd afgesloten met een glaasje in het AC Auris.

Nieuwe inwoners

De teller voor het aantal inwoners in Ieper staat op 35.120 (bron: rijksregister 2022). Tussen 1 oktober 2019 en 31 augustus 2022 kwamen er 2030 nieuwe gezinnen in Ieper wonen. Daarvan schreven bijna 300 mensen zich in voor de onthaaldag. Door de grote opkomst werd de groep in 3 verdeeld. Wie na 31 augustus 2022 in Ieper kwam wonen, wordt uitgenodigd voor het volgende onthaalmoment nieuwe inwoners in april 2023. Die brief met uitnodiging valt ongeveer eind maart 2023 in de bus.

Onthaaldag

Tijdens een busrondrit verkennen de nieuwe inwoners de Ieperse hotspots: de stadsdiensten en de toeristische trekpleisters. Een gids luistert de rondrit op met tal van weetjes over Ieper en haar geschiedenis. Na afloop ontvangen leden van het stadsbestuur en de gemeenteraad de nieuwe inwoners in het AC Auris voor een informele babbel met een glaasje. “Uitstel maar geen afstel: na twee coronajaren kunnen we eindelijk onze nieuwe inwoners officieel verwelkomen! Op deze onthaaldag leren zij elkaar én onze stad (nog beter) kennen. Ook wij als bestuur krijgen zo de kans hen persoonlijk te ontmoeten. We zijn alvast tevreden dat Ieper de voorbije jaren alleen maar meer in trek is. Sinds dit jaar tellen we meer dan 35.100 Ieperlingen! We blijven in ons beleid verder inzetten op een Ieper waar het aantrekkelijk is om te wonen, te werken en te ondernemen”, aldus burgemeester Emmily Talpe

Op de foto één van de drie groepen nieuwe inkomers die werden onthaald.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.