Home > Bijna 100 starters op het Startersevent van Onderneem in Kortrijk

Bijna 100 starters op het Startersevent van Onderneem in Kortrijk

Geschreven op 20 maart 2019 om 19:56 door Mario De Wilde

Ondernemerschap zit in het DNA van de Kortrijkzaan en dus ook van het stadsbestuur. Vanuit de stad zijn er verschillende initiatieven die in overleg en samenwerking met de ondernemer worden genomen om dit te onderbouwen en stimuleren. Er is met Onderneem in Kortrijk een dienst waar ondernemers met hun vragen terecht kunnen, een beleidsplan met specifieke acties en maatregelen voor ondernemers zoals o.a. Kortrijk Zaait, het Handelsoverleg en een premiestelsel.

Ook voor starters is er specifieke aandacht. In tijden waar innovatie, nieuwe concepten en een veranderend consumentengedrag veel uitdagingen bieden, is het van belang dat starters met een zo goed mogelijke voorbereiding hun ambitie aanvatten. Het startersevent is precies met die intentie opgestart in 2018 en heeft op maandag 25 maart zijn tweede editie in Hotel Ibis Styles in Kortrijk. 91 starters schreven zich in voor één of meerdere workshops. Zij kunnen van 16 tot 19 uur terecht in 9 verschillende workshops bij experten. Die experten nemen hen o.a. mee in de opmaak van een businessplan, verschillende financieringsvormen, marktonderzoek, marketingplannen, communicatie en beleving rond producten of diensten en de uitdagingen in de horeca. Een volledig overzicht van het programma vind je terug op www.kortrijk.be/onderneeminkortrijk. Aansluitend op de workshops volgt om 19.45 uur het Ondernemerscafé, een netwerkevent voor ondernemers. Inschrijven voor het café is niet nodig. Iedereen met een warm hart voor het ondernemerschap is er welkom.

Het programma van het ondernemerscafé:
•Een verwelkoming door de schepen van Economie, Arne Vandendriessche
•Een officiële verwelkoming van de net gestarte ondernemers in de stad;
•Netwerkmoment waar starters en gevestigde ondernemers in dialoog kunnen gaan met elkaar en partners VOKA, Unizo, Starterslabo, Horeca-Vlaanderen en Start & Go die een infostand voorzien;
•Keynotesprekers Eline de Munck en Bob Geraerts die hun ervaringen met Odettes Lunettes delen

Arne Vandendriessche, schepen van Economie: “Via dit event proberen we starters voor te bereiden op de vele uitdagingen van het ondernemerschap. Bijna 100 starters schreven zich in voor één of meerdere workshops. De Kortrijkzaan heeft duidelijk goesting om te ondernemen. Als stad willen we hen daar maximaal in ondersteunen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.