Home > Big Bang zet textiel voor Wevelgemse jongeren in de kijker met LAP!

Big Bang zet textiel voor Wevelgemse jongeren in de kijker met LAP!

Geschreven op 9 maart 2022 om 08:50 door Mario De Wilde

LAP! is een werkatelier waar jongeren kunnen experimenteren met textiel in al haar facetten. Big Bang stelt een snijplotter, naai- en borduurmachine en een transferpers ter beschikking. De jongeren gaan daarmee aan de slag met duurzame materialen en stoffen. Daaraan koppelt het project een uitdagend programma van workshops om jongeren (en volwassenen) te prikkelen en hen te laten ontdekken waar hun eigen talenten en interesses liggen. Naast de workshops kunnen jongeren ook tijdens de atelieruren langskomen om hun eigen projecten uit te werken wat zorgt voor een goede mix aan begeleiding en vrijheid.

LAP! mikt op kruisbestuiving en samen ondernemen doorheen het hele productieproces, van ontwerpen tot maken, van materialenkennis tot marketing.

Inspelen op trends
Closet sales, swishing, oude kleren een nieuw leven geven: het zijn duidelijke trends bij jongeren die er maar al te graag mee uitpakken op TikTok en andere sociale media. Jeugdclub Ten Goudberge merkte dat op en trok naar Big Bang voor een gezamenlijk project. LAP! vormt een sterke aanvulling op het huidige aanbod en zal nog meer jongeren naar het wetenschapsbad trekken met een thema dat nauw aansluit bij hun leefwereld.

Workshops, initiaties en atelier
De workshops en initiaties starten op 15 maart en lopen tot 19 april, met gemiddeld twee workshop per week. Die initiaties zijn gratis en vinden telkens plaats van 19 tot 21.30 uur.

Vanaf 26 maart kan iedereen elke zaterdag tussen 10 en 13 uur gratis gebruik maken van het atelier. Het is wel belangrijk dat deelnemers al kennis hebben gemaakt met de machines in één van de workshops. Indien niet, wordt samen gezocht naar begeleiding.

Nieuwe twist aan rijk verleden
“Wevelgem is onlosmakelijk verbonden met de vlas- en textielnijverheid. LAP! geeft een nieuwe, jeugdige twist aan dat verleden. Tegelijkertijd komen jongeren in contact met een boeiende, innovatieve sector waarbij productietechnieken, design en duurzaamheid een belangrijke rol spelen. Die doelstellingen sluiten aan bij die van Big Bang dat jong en oud wil laten kennis maken met wetenschap”, aldus schepen van Economie en Industrie Kevin Defieuw. www.bigbangwevelgem.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.