Home > Bezoekerscentrum Duinpanne (De Panne) organiseert coronaproof Natuurfestival

Bezoekerscentrum Duinpanne (De Panne) organiseert coronaproof Natuurfestival

Geschreven op 28 september 2020 om 17:39 door Mario De Wilde

Op zaterdag 3 oktober organiseert de Provincie West-Vlaanderen, in samenwerking met de Vlaamse Overheid en de gemeente De Panne, de dertiende editie van het Natuurfestival in bezoekerscentrum Duinpanne. Door de coronacrisis zal deze editie er iets anders uitzien.

‘Ollemoale up boane’
Onder de noemer ‘Ollemoale up boane’ zijn er belevingsvolle wandelingen uitgestippeld. De centrale festivalweide wordt ingeruild voor vier attractieve wandellussen van 4 tot 10 kilometer. Op het parcours zal er van alles te beleven zijn en onderweg krijgen de deelnemers verschillende opdrachten voorgeschoteld. In de buitenbar op de weide en in de bar van het bezoekerscentrum kunnen bezoekers terecht voor een hapje en een drankje.

Wandellussen
Het parcours ‘Up blote voet’n’ (4 km) en de buggyvriendelijke lus ‘Up 4 wiel’n’ (4 km) lopen langs het bezoekerscentrum Duinpanne. Starten kan tussen 13 en 16 uur.
De wandelingen ‘No ’t strange’ (6 km) en ‘Vo lange’ (10 km) doen verrassende plekjes op het strand en in de duinen aan. Starten kan tussen 10 en 15 uur. Alle informatie over de wandellussen is te vinden op de website. De plannetjes zijn beschikbaar in bezoekerscentrum Duinpanne tot de dag zelf en via de toeristische dienst van De Panne, tot vrijdag 2 oktober.

BK Broodpudding
Het Natuurfestival vormt ook het decor van de tweede editie van het Belgisch kampioenschap ‘Broodpudding’. Iedereen kan deelnemen, behalve professionele bakkers, koks, enz. Het reglement is te vinden op de website www.natuurfestival.be. Inschrijven kan tot vrijdag 2 oktober. De broodpudding moet ter plaatse worden afgeleverd en wordt beoordeeld door een jury. Publiek is niet toegelaten. De wedstrijd en de bekendmaking van de winnaar kan vanaf 16 uur gevolgd worden via een livestream op www.youtube.com/provinciewvl.

Praktisch

Waar: Bezoekerscentrum Duinpanne, Olmendreef 2, De Panne
Wanneer: zaterdag 3 oktober, vanaf 10 uur

Op zaterdag 3 oktober is de site Duinpanne niet toegankelijk met de wagen.

www.natuurfestival.be

3 reacties

guido kino
Geschreven op 2020-09-29 10:52:00
wat gebeurt er met de zoektocht en hoe en wanneer zal de uitslag verlopen
guido kino
Geschreven op 2020-09-29 10:51:02
wat gebeurt er met de zoektocht en hoe en wanneer is de uitslag
guido kino
Geschreven op 2020-09-29 10:50:03
wat gebeurt er met de zoektocht en hoe en wanneer verloopt de uitslag

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.