Home > Bezoekerscentrum De Blankaart (Diksmuide) zet vandaag biodiversiteit in de kijker

Bezoekerscentrum De Blankaart (Diksmuide) zet vandaag biodiversiteit in de kijker

Geschreven op 22 mei 2019 om 08:52 door Mario De Wilde

Vandaag woensdag 22 mei, de internationale Dag van de Biodiversiteit, zet het bezoekerscentrum De Blankaart in Diksmuide de verscheidenheid aan planten en dieren in de kijker. Bezoekers, kinderen in het bijzonder, worden uitgenodigd om mee te zoeken naar alle beestjes, groot en klein. De toegang is gratis, vooraf inschrijven is niet nodig.

Zoektocht langs verschillende standen
Deelnemers kunnen vrij starten tussen 13.30 uur en 15.30 uur. Onderweg komen ze, via verschillende standen, heel wat te weten over onze ‘kleine’ natuur: in het kasteel leiden bijzondere kleuren naar bijzondere bewoners, ‘met gewoel in de poel’ leert ze wie zich heeft laten vangen en ‘in hooiland en bos’ krioelt het van het verscholen leven. Daarnaast kunnen de bezoekers in de bijenhal helpen met het opsmukken van het insectenhotel, gaan ze in de kiektoren met een telescoop op zoek naar de kiekendief en kunnen ze in het labo kleine ‘natuurdingetjes’ van héél dichtbij bestuderen. Verder leren ze meer over teken, gaan ze met arendsogen op zoek naar de vogels in het bos, zoeken ze uit wat een uil op één nacht verorberen kan en komen ze alles te weten over de vleermuizen in en rond het kasteel. ‘Alle beestjes groot en klein’ is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen, in samenwerking met Natuurpunt en het Regionaal Landschap Westhoek.

Belang van biodiversiteit
Biodiversiteit is een belangrijke graadmeter voor de gezondheid van ons leefmilieu. Hoe meer soorten er in een omgeving leven, hoe steviger de natuur aan elkaar hangt en hoe meer kans dat het blijft voortbestaan. Biodiversiteit ligt ook aan de basis van heel wat natuurvoordelen waarvan wij als mens dagelijks kunnen genieten, zoals zuivere lucht, water en bodem.

Praktisch – ‘Alle beestjes groot en klein’

Wanneer: woensdag 22 mei, vrije start tussen 13.30 uur en 15.30 uur, standen sluiten om 16.30 uur
Waar: provinciedomein De Blankaart, Iepersteenweg 56 in Woumen (Diksmuide)

Deelname is gratis, vooraf inschrijven is niet nodig.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.