Home > Bewoners van UNIE-K in Brugge hebben nu een beleef-TV. Met dank aan Mike en Jeffrey

Bewoners van UNIE-K in Brugge hebben nu een beleef-TV. Met dank aan Mike en Jeffrey

Geschreven op 22 oktober 2022 om 10:07 door Mario De Wilde

Gisteren ontving UNIE-K 8.833 euro dankzij Pedal the Benelux. Onder deze noemer fietsten Mike Van Steenkiste en Jeffrey Demeulemeester in juli 2.750 kilometer langs de grenzen van de Benelux. Het was een stevige tocht, zwaarder dan gepland, maar op het einde van de maand haalden ze de eindmeet. Iedereen kon hun belevenissen trouwens volgen op hun Facebookpagina Pedal The Benelux.

Mike was niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar fietste hij ook al de grenzen van België voor Kom op tegen Kanker.
De twee fietsers zorgden zo voor twee straffe prestaties: de tocht én de inzamelactie. Hun fietsstunt bracht geld bijeen voor een beleef-tv voor de bewoners van UNIE-K. Hier wonen volwassenen met een meervoudige beperking. Ook Nathalie, de zus van Mike. Zij mocht de cheque symbolisch in ontvangst nemen.

De beleef-tv stimuleert de bewoners van UNIE-K om te bewegen en om in interactie te gaan. Op een speelse manier. En dit maakt hen gelukkig. Ze mochten eerder al de beleef-tv een weekje uitproberen. Iedereen vond wel een spelletje dat ze leuk vonden. Door het scherm aan te raken kwamen beelden te voorschijn, maakten dierengeluiden en nog veel meer.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.