Home > Betoverend spektakel ‘Kerstmagie’ strijkt neer in kastelen van Wijnendale en Vlamertinge

Betoverend spektakel ‘Kerstmagie’ strijkt neer in kastelen van Wijnendale en Vlamertinge

Geschreven op 12 oktober 2022 om 10:22 door Mario De Wilde

Het betoverende kerstspektakel ‘Kerstmagie’, georganiseerd door productiehuis Historalia van prins Simon de Merode, strijkt in december 2022 opnieuw neer in twee West-Vlaamse kastelen (Wijnendale en Vlamertinge). Die beide kastelen openen vanaf 3 t.e.m. 23 december 2022 de poorten voor deze magische en interactieve theaterwandeling. De kastelen worden omgetoverd tot oogverblindende kerstpaleizen die je onderdompelen in een wondere wereld voorbij jouw verbeelding. Jong en oud kunnen zich tijdens deze editie helemaal laten meeslepen in ‘Kerstmagie op zijn kop!’, een gloednieuw, spannend verhaal van de hand van regisseur Luc Stevens.

Na een zeer geslaagde eerste editie vorig jaar van la ‘Magie de Noël’ in de kastelen van Gembloux (Namen) en Soignies (Henegouwen), zal de Franstalige versie van dit sprookjesachtige spektakel dit jaar ook voor het eerst te zien zijn in de provincie Luxemburg. Het kasteel van Deulin (Hotton) vormt daar het prachtige nieuwe decor.

Interactief en mét live acteurs!
‘Kerstmagie’ werd vorig jaar, door de gekende omstandigheden, omgevormd van een theaterwandeling met live acteurs, naar een spannende, volledig audiovisuele en interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin. Dit jaar wordt er een combinatie van beide felgesmaakte recepten geserveerd, want niet alleen keren de live acteurs (en zelfs dansers) terug, na de interactieve en spectaculaire theaterwandeling kan er ook weer op de foto gegaan worden met de enige echte Kerstman!

Tijdens je reis doorheen één van de 10 kastelen, kom je in een spannend avontuur terecht. Fantastische lichteffecten, prachtige muziek en een gloednieuw verhaal zullen jou de weg tonen doorheen een sprookjesachtig kerstkasteel. Maar let op: Niets is wat het lijkt. De magie van Kerstmis staat dit jaar, meer dan ooit, op het punt om te verdwijnen. Wie kan Kerstmis nog redden voor het te laat is?

‘Kerstmagie’ is de ideale, ontspannende familie-uitstap om helemaal in de kerstsfeer te komen en bovendien een unieke kans om prachtig Vlaams erfgoed van binnen te bewonderen. Tickets voor deze ultieme en betoverende kerstbeleving kosten €15,95 p.p. op weekdagen, €17,95 op vrijdag, zaterdag en zondag, en zijn gratis voor kinderen onder de 5 jaar.

Wil jij ook graag een droomreis van een klein uurtje maken in één van deze West-Vlaamse kastelen? Bestel dan nu je tickets via www.kerstmagie.be

Nieuw verhaal
In de kastelen staat ‘Kerstmagie op zijn kop!’, een meeslepend en spannend verhaal geschreven door regisseur Luc Stevens. Wat gebeurt er toch allemaal op het kasteel? Elfen zijn volop bezig met allerhande dure schilderijen en meubels uit het kasteel te halen. Ze verkopen ze aan de hoogste bieder, maar mag dit zomaar? Professor Snoeperbol wil het leven van de elfen makkelijker maken met een hypermoderne machine, maar is dat wel een goed idee? En wat zijn Wikkie, Wakkie en Wokkie toch van plan? En hoe zit het met de magie van het warmste moment van het jaar? Kerstavond nadert, maar er is duidelijk iets grondig mis. Help jij het mysterie mee oplossen?

Praktische info ‘Kerstmagie’ / ‘Magie de Noël’
Vanaf 3 t.e.m. 23 december 2022

West-Vlaanderen: Kasteel du Parc (Vlamertinge) – Kasteel van Wijnendale (Torhout)
Tour: Per kwartier beginnen er max. 24 personen aan hun tocht doorheen het kasteel. Een tour duurt ongeveer 50min. Er zijn meerdere trappen te nemen en daardoor is de tour niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.