Home > Bestel eens een Kidza pizzabox: studenten VIVES Roeselare leren kids groenten eten

Bestel eens een Kidza pizzabox: studenten VIVES Roeselare leren kids groenten eten

Geschreven op 6 december 2023 om 07:42 door Mario De Wilde

Studenten agro- en biotechnologie ontwikkelden zopas een pizzabox speciala gericht naar kinderen uit het lager onderwijs.  Uit verschillende studies blijkt immers dat kinderen minder groenten eten. Dat was één van de motivaties voor zes studenten agro-en biotechnologie van Hogeschool VIVES in Roeselare om de pizzabox te ontwikkelen, een box om kinderen tussen 6 en 12 jaar pizza’s te leren maken en hen ook al wat keukenvaardigheden bij te brengen.

Kidza
Aline Delputte Herchies, Sharline Rosseel (Poperinge), Elyse Pauwels (De Panne), Emile Vandaele (Oostkamp), Louise Soenen (Merkem) & Aaron Clicque (Geluwe) hadden het de laatste maanden heel druk met hun project ondernemingszin. Ze introduceerden Kidza, een ondernemend project om kinderen op een speelse manier in contact te brengen met groenten. Aaron : “Kidza is een pizzabox waarin alle ingrediënten te vinden zijn om een heerlijke pizza te maken. De box bevat alle benodigdheden om een deeg te maken en om de groentenpizza mee te beleggen.”

Minder groenten
De studenten doken eerst in de literatuur. Sharline: “Kinderen eten minder en minder groenten. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken. We vertrokken vanuit die resultaten om ons project vorm te geven.”

Activiteit voor het hele gezin
Daarnaast was het voor de studenten ook belangrijk om iets te doen met sociale meerwaarde. Naam student: “Het brengt ouders en kinderen samen aan de keukentafel. Tijdens onze testfase was het heel leuk om te zien hoe enthousiast kinderen aan de slag gingen.”

Kindvriendelijk recept
Kidza bevat naast de ingrediënten ook een kindvriendelijk recept, leuke weetjes en groentenstickers die de kinderen tijdens hun kookactiviteiten bijstaan. De onderneming werkt samen met lokale hoevewinkels en maakt gebruik van duurzame verpakkingen. Een pizzabox kost 12 euro. Bestellen kan via pizzabox@outlook.be of via de Facebookpagina van Kidza.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.