Home > Bergmolenbos in Roeselare straks nog toegankelijker dankzij nieuwe parking

Bergmolenbos in Roeselare straks nog toegankelijker dankzij nieuwe parking

Geschreven op 6 september 2022 om 09:19 door Mario De Wilde

Steeds meer mensen vinden de weg naar het Bergmolenbos in Roeselare om er te wandelen en te genieten van de natuur en de frisse lucht. Uiteraard brengt dat ook gevoelig grotere verkeersstromen met zich mee. Daardoor is er dringend nood aan bijkomende ruimte om veilig te kunnen parkeren in de directe omgeving van het bos. Daarbij viel de keuze op de oostelijke zone ter hoogte van de Oude Maria’s Lindestraat. In 2012 al werd bij het uittekenen van het masterplan voor de stadsrandbossen op deze plaats een parking voorzien. De parking zal er pal naast het bestaande speelbos liggen en interessant zijn voor recreanten met kinderen.

Deze parking moet zorgen voor een vlotte toegankelijkheid en bereikbaarheid voor de bezoekers. De parking zal vlot bereikbaar zijn via de Moorseelsesteenweg en de Oude Maria’s Lindestraat. Uitrijden zal gebeuren via de site van de firma Dewulf, langs de Moorseelsesteenweg. Vorig jaar werd het perceel in de Oude Maria’s Lindestraat aangekocht door het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Daar paalt het aan de bedrijfsterreinen van Dewulf NV, die bereid is om als partner mee in te staan voor de investering en aanleg van een gemeenschappelijke parking.

Het Agentschap voor Natuur en Bos (1/3) en Dewulf NV (2/3) investeren in een heel ruime bosparking. Als return voor de aanleg, zal de Stad Roeselare instaan voor het dagelijks onderhoud van de parking. Jaarlijks zal dit onderhoud circa € 23.000 bedragen. Ook occasionele en beperkte herstellingswerken zullen ten laste zijn van de Stad Roeselare. Het beheer en eventueel herstel van de verlichting en de te voorziene laadinfrastructuur voor elektrische wagens zijn ten laste van Dewulf NV. In deze overeenkomst zit dus een grote winst voor de Stad Roeselare en haar bewoners. In ruil voor een beperkte jaarlijkse beheerkost en occasionele kleine herstellingswerken, krijgen we een ruime en goed uitgeruste bosparking in return. Alle modaliteiten zijn opgenomen in de overeenkomst. Aanleg en beheer van gezamenlijke bos -en personeelsparking in de Oude Maria’s Lindestraat door het Agentschap voor Natuur en Bos, de stad Roeselare en firma Dewulf NV. De concessie van 99 jaar zal door ANB en Dewulf NV worden verleend aan de Stad Roeselare.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.