Home > Belle Epoque Centrum Blankenberge viert 10-jarig bestaan

Belle Epoque Centrum Blankenberge viert 10-jarig bestaan

Geschreven op 25 november 2018 om 10:33 door Mario De Wilde

In het Belle Epoque Centrum maak je kennis met de mooiste tijd van de 19e en 20e eeuw: de belle époque. Deze periode kent zijn gloriejaren tussen 1870 en 1914, waarin de Europese burgerij een opvallende welvaart kende.
Blankenberge ontwikkelde zich toen tot een belangrijke badstad met grote bouwkundige realisaties voor het opkomende toerisme. Superleuk om even de oude belle époque in te duiken en Blankenberge te ontdekken in de 19e eeuw. Het museum is uitdagend en interactief en het is prachtig om te ontdekken hoe de plaats zich ontwikkelde van vissersdorp naar mondaine badplaats.

Interactieve tentoonstelling

In het Belle Epoque Centrum maak je kennis met de glorie van de belle époque, een periode van ongeveer 1870 tot 1914 waarin de Europese burgerij een redelijke welvaart kende. Drie belle-époque villa’s, daterend van 1894, werden gerestaureerd en verbouwd tot een bezoekerscentrum. Je wordt er ondergedompeld in de zorgeloze, feestelijke sfeer die Blankenberge uitstraalde ten tijde van de belle époque. Een interactieve tentoonstelling met affiches, postkaarten, kledingstukken, tal van foto’s en filmmateriaal vertelt een nostalgisch verhaal. Bewonder ook enkele prachtige exemplaren van wandtegeldecoratie en ontdek wat de invloed van art nouveau betekende in Blankenberge. Het Belle Epoque Centrum bevindt zich in de Elisabethstraat 24, vlak naast de Sint-Rochuskerk in het centrum van stad Blankenberge.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.