Home > Belgische primeur: vader en zoon vliegen samen als piloten in een passagiersvlucht

Belgische primeur: vader en zoon vliegen samen als piloten in een passagiersvlucht

Geschreven op 7 oktober 2021 om 16:28 door Mario De Wilde

Gekke foto op het eerste gezicht? Tja, niet echt als je het verhaal kent en merkt dat het een ‘remake’ is van het kleine fotootje uit 2001. Dit zijn vader Lieven (53) en zoon Nander (22) Lavaert, beiden piloot bij TUI fly en afkomstig uit West-Vlaanderen. Terwijl je deze regels leest (tussen 16.10 en 18.10 uur) hangen beiden in de lucht voor een vlucht vanaf Oostende naar Malaga. Het is trouwens de allereerste vlucht van vader en zoon in de Belgische luchtvaartgeschiedenis.

Een echt West-Vlaams verhaal van A tot Z: ze zijn afkomstig van Heestert (Zwevegem) en hebben hun eerste sporen verdiend bij het zweefvliegen vanop de basis in Wevelgem. Maar dat is nog niet alles: zelfs vader/grootvader Frans (82) is een gediplomeerde privaat piloot. Drie generaties piloten, geen alledaags verhaal. Gedreven door de luchtvaart, vol passie voor hun vak. Het vuur voor vliegen werd genetisch doorgegeven want beiden zijn ‘zot’ van vliegen. Het driegeslacht wachtte ons op aan het TUI-vliegtuig op de luchthaven van Oostende. Om klokslag 16.1O uur steeg de blauwe vogel op met Lieven en Nander die hun eerste gemeenschappelijke vlucht uit Oostende uitvoeren richting Spanje.

Foto: Lieven (53), Frans (82) en zoon Nander (22) Lavaert samen met TUI-woordvoerder Piet Demeyere vlak voor het vertrek naar Malaga

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.