Home > Belgisch Solar Team met Brugs duo wint eerste etappe in Marokko

Belgisch Solar Team met Brugs duo wint eerste etappe in Marokko

Geschreven op 26 oktober 2021 om 16:25 door Mario De Wilde

Het Agoria Solar Team is deze ochtend als derde gestart aan de Solar Challenge Morocco. Het studententeam van de KU Leuven kon al snel de Nederlandse concurrentie inhalen in het hectische Marokkaanse verkeer. Het team kon de eerste plaats ook behouden tijdens de stevige klim in het Atlasgebergte.

Succesvolle start
De Belgische zonnewagen genaamd BluePoint Atlas begon deze voormiddag als derde aan de rit van 2500 kilometer. Enkel de Nederlandse Solar Teams uit Delft en Groningen konden eerder starten vanaf het voetbalstadion van Agadir. Eerst moest het team veilig uit de stadskern wegrijden. Dit is niet zo evident door het hectische Marokkaanse verkeer met vele rotondes en verkeerslichten. Dankzij uitstekende voorbereidingen en teamwerk slaagden de begeleidende wagens er in om het Solar Team uit Delft in te halen. Niet veel later stak het team ook de Nederlandse zonnewagen uit Groningen voorbij. Hierdoor lag het Agoria Solar Team al snel op kop.

Steile beklimming
Daarna volgde nog de zware klim tot een hoogte van meer dan 1800 meter in het Atlasgebergte. Dat was een stevige uitdaging die elke zonnewagen op de proef stelde. Dankzij de sterke motor slaagde de BluePoint Atlas er in om vlot de top van de beklimming te behalen. Dan volgde een lange afdaling met veel haarspelbochten. Ook hier kon het team hun eerste positie behouden. Naast een dromedaris die de weg voor korte duur versperde, bleef het Belgische team feilloos in koppositie rijden tot de finish van de eerste etappe. De Belgen eindigen de dag met 17 minuten voorsprong op het Solar Team uit Twente.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.