Home > Video. Bekerweekend Volleybal in onze provincie

Video. Bekerweekend Volleybal in onze provincie

Geschreven op 7 februari 2022 om 10:54 door Mario De Wilde

Er stonden slechts enkele inhaalmatchen op het programma afgelopen weekend. Alle aandacht ging naar de kwartfinales in de West-Vlaamse beker voor nationale ploegen, een overzicht.

Beker van West-Vlaanderen Heren Nationaal

Balti Kortrijk (2de nationale) had het moeilijker dan verwacht tegen Marke-Webis (3de nationale). Kortrijk startte het best maar het spelbeeld draaide in set 2. Marke won die set en ging mee in set drie tot op het einde. Dan nam de ervaring van Kortrijk de bovenhand. In set vier was het bobijntje van Marke duidelijk af.
Marke-Webis B – Balti Kortrijk 1-3 (19/25, 25/19, 21/25, 19/25)

Enkel in de eerste set had Roeselare het niet onder de markt tegen Ruiselede dat zich taai opstelde. Kwaliteit drijft boven en dat zag men in set twee die probleemloos naar Knack ging. In set drie gaf Ruiselede niet meer thuis en was de zaak beklonken voor Roeselare
Knack Roeselare – Ruiselede 3-0 (28/26, 25/21, 25/17)

Het niveauverschil tussen Olva (3de nationale) en Rembert Torhout (2de nationale) was niet altijd zo duidelijk in deze wedstrijd. Torhout, dat dit seizoen nog niet verloor, kroop achteraf gezien door het oog van de naald met deze overwinning. Set 1 was duidelijk voor de bezoekers maar dan kwamen de Bruggelingen onder stoom en maakten gelijk. In set drie was de stunt in de maak. Brugge stond na enkele Torhoutse fouten plots 23-20 voor maar een uitstekend blok van Torhout besliste er anders over. Torhout ging erop en erover en bij 26-27 was de tweede setbal de goeie voor de bezoekers die zo met de schrik vrij kwamen. Ook in set vier kon Olva een kloofje van twee punten niet vasthouden. Torhout schakelde een versnelling hoger en Olva was eraan voor de moeite.

Olva Brugge – Rembert Torhout 1-3 (18/25, 23/25, 28/26, 22/25)

Een sterk betwistte bal deed Packo de das om in de eerste set. Het werd 22-25 in plaats van 23-24 en weg was de set. Marke-Webis dat uitkomt in eerste nationale was uiteraard favoriet en beschikt over meer potentieel dan Packo. Dat werd duidelijk in de twee volgende sets.
Packo Zedelgem – Marke-Webis 0-3 (22/25, 14/25, 18/25)

Beker van West-Vlaanderen Dames Nationaal

Diep in hun binnenste hadden de supporters van Vlamvo gehoopt op een stunt tegen Torhout maar het mocht niet zijn. Het werd wel een puike wedstrijd van de thuisploeg dat de eerste set op hun naam schreef. Maar toen kwamen de bezoekers onder stoom en moest Vlamvo de wet van de sterkste ondergaan. Enkel in set vier spartelde Vlamertinge nog wat tegen maar de bal viel telkens goed voor Torhout.
Vlamertinge – Vkt Torhout 1-3 (25/22, 20/25, 19/25, 24/26)

Beker van Vlaanderen Dames

Het werd een vruchtbaar weekend voor de West-Vlaamse dames in de Vlaamse beker. Maar liefst drie eerste-provincialers gaan naar de halve finales in deze beker. Enkel Vkt Torhout moest de dames uit Hemiksem laten voorgaan.

In de eerste set was het nog zoeken voor de bezoekers maar vanaf set twee sloeg de diesel aan en werd de derde nationaler overklast door Zwevezele dat hiermee met een heuse stunt uitpakt.

Elcerlyck Zwevezele

Ternat – Zwevezele 1-3 (25/20, 17/25, 19/25, 12/25)

De tweede nationaler Nieuwkerken had zich de match waarschijnlijk anders voorgesteld. Was het een off-day of onderschatting, kwestie is dat Waregem de vloer aanveegde vanaf set twee met de bezoekers uit Oost-Vlaanderen. Set 1 ging nog verloren voor de thuisploeg maar dan was het hek van de dam en stond er maar 1 ploeg meer op het terrein.
Waregem – Nieuwkerken 3-1 (22/25, 25/17, 25/12, 25/11)

Het zag er niet goed uit bij Wevelgem in set twee toen Britt Fransen en Laure Platteau uitvielen met blessures. De thuisploeg had dan wel de superspannende eerste set met 32-30 gewonnen, dan ging plots het licht uit en stonden ze in een mum van tijd 1-2 in het krijt. Maar dan stak de vechtersmentaliteit van Wevelgem terug de kop op en gingen ze nog, via een belle, voorbij Kalmthout.

Davo Wevelgem

Wevelgem – Kalmthout 3-2 (32/30, 20/25, 21/25, 25/19, 15/12)

Vkt Torhout kende een totale off-day en verloor kansloos tegen Hemiksem met 0-3. Op geen enkel moment konden de Torhoutse dames aanspraak maken op setwinst. De twee punten voorgift konden nooit ongedaan gemaakt worden.
Vkt Torhout – Hemiksem 0-3 (18/25, 20/25, 17/25)