Home > Begrafenissen en herdenkingsplechtigheden kunnen nu ook in zalen Cultuurcentrum Brugge

Begrafenissen en herdenkingsplechtigheden kunnen nu ook in zalen Cultuurcentrum Brugge

Geschreven op 30 mei 2024 om 07:08 door Mario De Wilde

Begrafenissen en herdenkingsplechtigheden uitzonderlijk ook mogelijk in zalen Cultuurcentrum Brugge

 

Op vraag van het stadsbestuur werkte het Cultuurcentrum een regeling uit om begrafenissen en herdenkingsplechtigheden onder bepaalde voorwaarden toe te staan in enkele van hun zalen. De Brugse begrafenisondernemers ondervinden immers dat de aula van het crematorium De Blauwe Toren zeer druk bezet is. Private aula’s van begrafenisondernemers kunnen door hun kleinschaligheid de vraag evenmin opvangen. Een bijkomend argument voor de begrafenisondernemers is dat de schouwburg een indrukwekkend decor biedt voor uitvaarten en dat bepaalde families de kostprijs hiervoor willen bepalen.

Schepen van cultuur Nico Blontrock: ‘Een dergelijke regeling is een zeldzaamheid in Vlaanderen. We zijn hiermee dus trendsetters. Dat is minder evident dan het lijkt, want er hangen nogal wat uitdagingen aan vast: zo is het evident dat de normale werking van de zalen niet verstoord mag worden. Op de momenten waarop voorstellingen voorzien zijn, en tijdens de op- en afbouw ervan zijn begrafenissen en herdenkingsplechtigheden uiteraard niet mogelijk. Gezien de bloeiende werking van het Cultuurcentrum zullen er dus maar uitzonderlijk zulke plechtigheden kunnen plaatsvinden. Ook de inzet van personeel, waarbij meestal snel geschakeld moet worden in dergelijke situaties, vraagt extra flexibiliteit.’

Het stadsbestuur kiest er daarom voor dergelijk gebruik van de zalen van het Cultuurcentrum uitzonderlijk toe te staan, en dit voor Bruggelingen met een grote culturele of maatschappelijke verdienste. Het stadsbestuur beslist daarbij of het gebruik van de zaal gratis is of niet. Indien niet geldt het standaardtarief voor de huur van de zalen (terug te vinden op de website van het Cultuurcentrum Brugge). Daarnaast is het gebruik van tickets in de schouwburg verplicht: de begrafenisondernemer staat in voor het verdelen van de tickets met de zitplaatsen van de aanwezigen. Begroeting van de aanwezigen op het podium wordt niet toegelaten in de schouwburg.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.